27 Nisan 2024 Cumartesi

Çepni: Halkın olanı halka vereceğiz

Seçim çalışmaları kapsamında farklı toplumsal kesimlere ziyaretlerini sürdüren Çepni, "Bizim demokratik belediyelerimizde tüm halklarımız yer alacaklar. Bizim belediyelerimiz zenginlerin, müteahhitlerin değil halkın olacak" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayı Murat Çepni, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor.

Bugün ilk olarak İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'ni ziyaret eden Çepni, Cumartesi Anneleri'yle görüştü.

Murat Çepni, DEM Parti milletvekili Celal Fırat ve beraberindekiler, ardından Kadıköy'de yer alan Şahkulu Sultan Dergahı'nı ziyaret etti. Çepni ve DEM Partililer ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesini ziyaret etti. 

Ziyaretlerde, Alevilerin taleplerini bütün çalışmalarında yükseltme bakış açısıyla hareket ettiklerini ifade eden Çepni, "DEM Parti'nin ne kadar güçlü olursa Kürtlerin, Alevilerin, işçilerin, emekçilerin örgütlü sesi o kadar güçlü çıkar" dedi.

Çepni ve DEM Partililer son olarak Ümraniye'de açılan seçim standını ziyaret etti. Halka iki aday dayatmasında bulunulduğunu söyleyen Çepni, "Biz buna mecbur değiliz. İstanbul'da iki adaylı bir seçim yok. DEM Parti ve diğerleri var" dedi. Kendilerini yok sayanlara en büyük yanıtı Newroz alanlarından verdiklerini söyleyen Çepni, herkesin bu yanıtı çok iyi anlaması gerektiğini vurguladı.

İstanbul'un tüm sorunlarına çözüm önerileriyle geldiklerini dile getiren Çepni, şöyle devam etti: "İstanbul halklarımızın kentidir. Kürdün, Alevinin, işçinin, yoksulun kentidir. Peki bu insanların iradesini belediyede gördünüz mü? Hayır. Bizim demokratik belediyelerimizde tüm halklarımız yer alacaklar. Bizim belediyelerimiz zenginlerin, müteahhitlerin değil halkın olacak. Halkın olanı halka vereceğiz."

Çalışma sloganlar ve halaylarla son buldu.