29 Nisan 2024 Pazartesi

Çarşamba eylemleri 5. haftasını geride bıraktı

Çarşamba eylemlerini sürdüren Aile Sağlığı Merkezi çalışanları bugün de vergi kesintilerinin yüzde 15'te sabitlenmesi istemiyle birçok noktada iş bıraktı.

Aile Sağlığı Merkezi çalışanları, "vergide adalet" talepli gerçekleştirdikleri çarşamba eylemlerinde beş haftayı geride bıraktı. Vergi oranının yüzde 15'te sabitlenmesini isteyen emekçiler, bu talep kabul edilene dek her çarşamba iş bırakmayı sürdüreceklerini de yineledi. 

ANTALYA
Antalya'da Muratpaşa 28 Nolu Ahmet Atmaca Aile Sağlığı Merkezi önünde, "Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor" pankartıyla bir aray gelen emekçiler aynı talepli dövizler de taşıdı. Basın metnini Şükran İçöz okudu.

İçöz, Sağlık Bakanı yurttaşlarımızın ne kadar çok hastalanıp ne kadar çok şehir hastanelerine gittiğinden bahsediyor. Maliye Bakanı vergilerin yüzde seksenini ödediğimiz yetmezmiş gibi seçimden sonra daha fazla vergiyi tabana yayacağız diyor. Buradan vergide adalet eylemlerinin beşinci haftasında hükümete sesleniyoruz: Türkiye'nin her mahallesinde, her sokağında olan biz aile sağlı merkezleri çalışanlarının emeğini gasp etmekten, haksız vergi ve diğer kesintilerinden vazgeçin. Aile Hekimliği çalışanlarından sabit yüzde 15 vergi alınmasını talep ediyoruz. Her ay giderek artan gelir kaybına tahammül etmeyeceğimizi ve vergide adalet sağlanana kadar eylemlerimizi devam ettireceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz Her Çarşamba bu haksızlığı seslendirmeye devam edeceğiz.. Çalışanın emeğini gasp ederek bir avuç şirketi zengin eden bu adaletsiz düzenin değişmesi için hem gelir de hem vergide adalet sağlanana dek Çarşamba günleri sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz" dedi. 

İSTANBUL
İstanbul'da "vergide adalet" eylemlerinin adresi Fetih Özçiftçi Aile Sağlığı Merkezi ve Sarıyer 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi oldu. Burada, "Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor" pankartı açıldı. 

BATMAN
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi G.A.P Semt Polikliniği, 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde yapılan eylemlerde kesinti oranı yüzde 15 olana dek her çarşamba eylemin süreceği belirtildi. 

MERSİN
Halkkent Aile Sağlığı Merkezi çalışanları "vergide adalet" talebiyle iş bıraktı.