26 Nisan 2024 Cuma

'Bu saldırılar bizi daha da güçlendirecek'

Adana, Mersin ve Siirt'te yapılan ev baskınlarına ilişkin açıklama yapıldı. Gözaltındaki ATUHAY-DER yöneticilerinin derhal serbest bırakılması istendi. 

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), dernek binalarına polis tarafından dün yapılan baskına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Dernek binalarında yapılan açıklamaya, dernek üyeleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "örgüt üyeliği" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Adana, Mersin ve Siirt'te yapılan ev baskınlarda ATUHAY-DER yöneticileri Zakir Akalın ve Sinan Balduz, HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanı Yaşar Demir ile Hüseyin Özdemir, Zekiye Özdemir, Akdeniz Kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Urfi Aksu ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi gözaltına alındı.

Mersin'de yapılan açıklamayı okuyan dernek yöneticisi Selim Ekici, kendilerine haber verilmeksizin derneğin kapısının kırıldığını söyledi. Baskının hukuksuz bir şekilde yapıldığını ifade eden Ekici, bina içerisindeki birçok evraka el konulduğunu belirterek, "Evraklarda oluşacak usulsüzlüklerden kurumumuz sorumlu değildir" dedi.

Bu operasyonların kendilerini yıldırmayacağını aksine daha da güçlendireceğini belirten Ekici, birlikte mücadele çağrısı yaptı.

ADANA
Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ATUHAY-DER) üyelerinin de dernek binasında yaptığı açıklamaya HDP Adana il ve ilçe yöneticileri ile Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAYDER) Eşbaşkanı Mehmet Mirza Kökli da katıldı.

ATUHAY-DER Yöneticisi Mehmet Kızılkaya, yaptığı açıklamada yapılan operasyona tepki gösterip, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini söyledi. Kızılkaya, maruz kaldıkları saldırılara karşı ortak mücadele çağrısında da bulundu.