27 Nisan 2024 Cumartesi

'Bizden çalınanı alacağız'

Ergani'de seçim mitingi düzenleyen DEM Parti, 31 Mart'ta kayyumları göndereceklerini, belediyeyi halkın evi yapacaklarını ve belediyeyi halkla yöneteceklerini kaydetti. 

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti), Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan otogar alanında halk buluşması gerçekleştirildi. Buluşmaya DEM Parti milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, DEM Parti Diyarbakır il eşbaşkan adayları, Ergani ilçe belediye eşbaşkan adayları, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve çok sayıda kişi katıldı. Program katılımcıların sahneye çıkarak zafer işaretleri ile halkı selamlaması ile başladı.

GÜRBÜZ: KÜRDİSTAN'A DAİR OLAN KİRLİ HAYALLERİNİ YIKACAĞIZ
Selamlamanın ardından konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, "31 Mart'ta bunları göndereceğiz. Onları öyle bir göndereceğiz bir daha böyle bir şey yapamayacaklar. Kürdistan'a dair olan kirli hayallerini yıkacağız. Biz Mehmet Tunç'un, Mazlum Doğan'ın, Hacı Lokman Birlik'in yoldaşıyız onları unutmuyoruz. 31 Mart Kürtlerin özgürlüğü için bir adımdır" dedi.

SAKIK: BİZDEN ÇALINANI ALACAĞIZ
DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık, "Newroz alanlarında milyonlarca kişi bir araya gelerek sözümüzü kurduk. Kawaların yaktığı ateşi harladık ve mücadelemizi büyüttük. Şimdi de sayılı günlere kalan seçime doğru yol alıyoruz. Bizi yok sayan sistem irademizi gasp etmeye çalıştı. Ama biz 31 Mart'a doğru inançlı ve kararlıyız. Buradayız varız ve var olmaya devam edeceğiz. Bizden çalınanı almaya hazır mısınız? Yolunuz, yolumuz açım olsun" diyerek halka seslendi.

BAYAR: KAYYUMLARIN  HESABINI SORACAĞIZ
Ergani ilçe belediye eşbaşkan adayı Birsen Azak Bayar, "İktidarın dayattığı kayyumlara karşı dilimize, irademizi sahip çıkmaya ve çalınan her kuruşun hesabını sormaya geliyoruz. İktidar partisini bir tabela partisi olarak gömeceğiz. Bizim size sözümüz olsun Ergani için ne karar alırsak halkımızla birlikte olacak. Biz kadın arkadaşlarımıza daha iyi yaşam oluşturmak için varız. Gençleri madde bağımlılığından kurtarıp daha yaşanır bir Ergani bırakacağız. Tekli zihniyete karşı dik duracağız. 31 Mart'ta sizinle beraber kayyumları kendi topraklarımızdan def edeceğiz" dedi.

BUCAK: KİMSEYE RAKİP DEĞİLİZ
Daha sonra söz alan DEM Parti Diyarbakır Belediye Eşbaşkan adayı Serra Bucak, "Bu Kürt halkı için sadece yerel seçim değil. Kürt halkı için yüzyıllık inkâra, asimilasyona verilen cevaptır. Kendi iradesini koruma, varlığını ortaya koyma günüdür. Hepimizin yolu açık olsun. Biz kimseyle rakip değiliz ama Kürtlerin seçme ve seçilme hakkı söz konusu olduğunda hepsi tek vücut oluyor bunun cevabını Amed'den, Ergani'den, Çermik'ten vereceğiz. Bizi kayyumlarla tehdit ediyorlar bu halk boyun eğmedi, eğmeyecek ve sandıklara sahip çıkacak. Gençlere çağrım oyunuza, iradenize sahip çıkın. Ergani'n 8 yıldır dağ gibi olan sorunlarını birlikte çözeceğiz. Hizmetkâr olmaya geliyoruz. Elinizi, yüreğinizi bize verin" çağrısı yaptı.

TAŞKIRAN: İRADEMİZE SAHİP ÇIKALIM
ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran da, tecride karşı direnen siyasi tutsakları selamlayarak söze başladı. "Onlara 31 Mart'ta zaferimizi hediye edeceğiz ve özgürlük yürüyüşümüz devam edecek. Zindanları özgürleştirmek için devam edeceğiz" dieyn Taşkıran, 8 Mart'ta kadınların söylediği "Jin, jiyan, azadi" ve Newroz'da milyonların azadi çığlığına güvenerek, 31 Mart'ta zaferle çıkacaklarını söyledi. Taşkıran, "Bu özgüvenle şimdi sandıklara, irademize sahip çıkmaya, kayyum rejimini göndermeye, kayyum sistemine, Kürt halkına inkar ve baskıyı dayatan rejime gerekli dersi vermeye çağırıyoruz. Kürt halkının ve halkarımızın bunu yapacağına inanıyoruz" dedi.

KOÇYİĞİT: ÇALINMIŞ 8 YILI TELAFİ EDECEĞİZ
Mitingde son olarak söz alan DEM Parti milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de "Newroz serhıldanlaştı. Kürt halkı, 'varız ve var olmaya devam edeceğiz' dedi. Bizim mücadelemizi hiçbir zor durduramaz. Köklerimiz bu topraklarda biz bu toprakların çocuklarıyız. Asimilasyon ile ne dilimizden ne tarihimizden ne mücadelemizden geri bırakamazsınız. AKP 'mecalleri' kalmamış diyordu Newroz gösterdi ki mücadelemiz ayakta ve büyüyor. Kayyım politikası ile halkımızı hizmetten yoksun bıraktılar. Kentler çöp, çamur, çukur içinde. Bunlar ağaç kurdudur.  Bunları Ankara'ya göndereceğiz. Seçim meydanlarında bize bombayla, tankla, tehdit savuranlara karşı barış mücadelesini büyüteceğiz. Ergani'nin yarasına merhem olmayanlara karşı eşbaşkanlarımız ile hizmet etmeye geliyoruz. Çalınmış 8 yılı telafi etmeye geliyoruz. Biz belediyeyi halkımızla yönetmeye geliyoruz. Belediyeyi halkın evi yapmaya geliyoruz. Aba altında sopa göstermeyin sizin kayyum politikalarınız bize vız gelir. Biz zulüm ittifakına karşı mücadele ettik etmeye devam edeceğiz" dedi.

'BÜTÜN KÜRDİSTAN'A DEM PARTİ'NİN MÜHRÜNÜ VURACAĞIZ'
Koçyiğit, şöyle devam etti: "Sandığa gittiğinizde çalınan 8 yılın hesabını sormanızı istiyoruz. Okula aç giden çocukların hesabını sormanızı istiyoruz. Zulüm ittifakına karşı hesap sormanızı istiyoruz. Sayın Öcalan'ı yıllardır tecritte tutan barış umudunu söndürmeye çalışan savaş ittifakına hesap sormanızı istiyoruz. Cezaevinde tecridin kalkmasını isteyen yoldaşlarımızın yürüttüğü mücadeleye omuz vermenizi istiyoruz. 31 Mart'ta halaya duracağız. Bütün Kürdistan'a DEM Partisinin mührünü vuracağız."

Halkın yoğun ilgi gösterdiği buluşma çalınan şarkılar ve çekilen halaylar eşliğinde son buldu.