20 Mayıs 2024 Pazartesi

Birecik'teki saldırı birçok kentte protesto edildi

DEM Parti'nin Birecik ilçesindeki binasına dönük saldırılar pek çok kentte protesto edildi.

Urfa'nın Birecik ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) binasına dönük saldırılar birçok kentte protesto edildi.

URFA
DEM Parti milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Zeynep Oduncu'nun yanı sıra yüzlerce kişi Birecik Belediyesi önünde yan yana gelerek açıklama yaptı. Polisin engellemeye çalıştığı açıklamada "İrade gasbına hayır, Begit istifa et" pankartı ve "Hırsızlığa prim yok", "Belediye halkındır, öyle kalacak", "Halk hakkı olanı almaya geldi" dövizleri taşındı.

ARICI: HALK İRADESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
DEM Parti Belediye Meclis üyesi Hakan Arıcı, "Her ne kadar kimliği belirsiz kişiler denilse de biz hangi kirli odakların ilçe binamıza saldırma cüretini gösterdiğini biliyoruz. Yaptıkları ve yapmak istedikleri kirli oyunlarına bayrak ve posterleri kılıf yapmak isteyen zihniyet şunu bilsin ki ne saldırılar ne de karalama politikaları bizi yolumuzdan edemez. 31 Mart'ta Birecik halklarının gösterdiği iradeye sonuna kadar sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı. 

'BEGİT'İN İSTİFA ETMESİ DIŞINDA BİR ÇÖZÜM YOKTUR'
Arıcı, halkın Begit'e değil, DEM Parti'ye oy verdiğine işaret ederek, "Begit'in içine girdiği ihanet ve döneklik çizgisine katılan Sakıp Yaşar, Reşit Çerikan, Mahmut Dirier şunu iyi bilsin ki; tarih hiçbir zaman yapılan ihanetleri ve ihanetçileri unutmaz. Bir an önce içine girdiğiniz bu kirli oyundan dönün ve halkın içine çıkacak yüzünüz olsun. Begit bir an önce gasp ettiği başkanlık koltuğunu halka iade ederek bu halktan özür dilemelidir. Bizim olanı geri alana kadar mücadelemiz büyüyerek devam edecek. Bizi haklı davamızdan vazgeçirecek bir güç yoktur. Begit'in istifa etmesi dışında bir çözüm yoktur" dedi.

'BEGİT VE ÇETELERİ BİZİ KORKUTMUYOR'
DEM Parti milletvekili Saliha Aydeniz ise, Begit'i istifaya çağırarak, "Bu iktidar, sistem halkın iradesini iki dönem kayyum atayarak gasp edemedi. Özel savaş politikası ile gasp etmeye çalışıyorlar. Bu kayyum politikasıdır. Begit ve sırtını dayadığı çeteler bizi korkutmuyor" dedi.

Eylem, "Direne direne kazanacağız", "Birecik uyuma belediyede hırsız var" ve "Hırsız istifa" sloganlarıyla iki defa saldırı uğrayan DEM Parti ilçe binasına yürünmesiyle son buldu.

VAN
Van'da DEM Parti İl Örgütü önünde açıklama yapıldı. DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, "31 Mart'ta kaybeden sadece AKP-MHP iktidarı değil aynı zamanda OHAL-Kayyum-KHK düzenidir. AKP sandıkta halkın verdiği mesajı doğru algılamazsa Van'daki gibi her yerde sonunu getirecektir. Algı politikalarıyla, kayyumperverlikle, yandaş siyasetiyle yol alamazlar" dedi.

ZİYA TÜRK'E TEPKİ
Kayyım atanmasına zemin hazırlamak için provokatif haberlere imza atan ve bu haberler karşılığında belediyeden "abonelik" ve "reklam" ücreti aldığı ortaya çıkan Ziya Türk'e de tepki gösteren Dilekçi, "Seçimlerden sonra birçok yerden partimize saldırılar devam etmiştir. Daha dün yandaş bir kalemşor kayyum gasbı için iktidarı teşvik eden haberler yapmıştır. Bu kalemşorların nereden beslendiklerini iyi biliyoruz. Kimse eski yanlış ve haksız alışkanlıklarını tekrar etmesin" dedi.

BATMAN
Batman'da DEM Parti binası önünde saldırılar protesto edildi. "Baskılar bizi yıldıramaz" pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. DEM Parti İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, "Halkın iradesi her zaman üstün gelecek ve bu halkın iradesini hiçbir zaman gasp edemeyeceksiniz" diye kaydetti.