18 Nisan 2024 Perşembe

Belçika'da devrim şehitlerinin mezarları ziyaret edildi

Brüksel'de Halkevi, SKB, Tutsakların Sesi Platformu ve Kızıl Yardım Örgütü, Belçika Komünist Partisi kurucusu Joseph Jacquemotte ve Uluslararası Tugayların anıt mezarını ziyaret etti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Halkevi, SKB, Tutsakların Sesi Platformu ve Kızıl Yardım Örgütü, Belçika Komünist Partisi kurucusu Joseph Jacquemotte ve Uluslararası Tugayların anıt mezarını ziyaret etti.

Saygı duruşu ile başayan anmada yapılan konuşmalarda, Uluslararası Tugayların 1936-1938 yılları arasında İspanya iç savaşı sırasında, 'Brigadas Internacionales' adı altında cumhuriyetçilerle birlikte milliyetçilere karşı savaştığı belirtildi. 53 farklı ülkeden antifaşistler, komünistler, sosyalistler, tüm savaş boyunca 35 bin gönüllünün Uluslararası Tugaylarda görev yaptığı ve bunların 15 bininin çatışmada hayatını kaybettiği bilgisi verildi. Konuşmada, Belçika'dan da o yıllarda 1600 civarında kişinin çatışmada yaşamını yitirdiği belirtildi.

Konuşmanın devamında, "Yaşar Okçuoğlu'ndan, Ali Ekber Bahardır'a, Ahmet Metin Koyuncu'dan, Hüseyin Demircioğlu'na, Altılardan, Rojava ölümsüzlerine, mücaddelelerine bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz" denildi. Konuşmada "Bayram Namaz, Yeliz Erbay ve Şirin Öter'in sosyalizm ve özgürlük mücadelemizde birer değerli yıldızlarımızdır" diye kaydedildi.