28 Mart 2024 Perşembe

Avrupa kentlerinde Deniz Poyraz'ın katledilmesi protesto edildi

HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini Avrupa'nın birçok kentinde protesto edildi.

Avrupa'nın bir çok kentinde HDP'ye yönelik faşist saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesi yapılan eylemlerle protesto edildi.

BRÜKSEL
Avrupa Demokratik Güçbirliği (ADGB) Belçika, HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini Brüksel'deki Türk konsolosluğu önünde protesto etti.

Eylemde konuşan Marksist Teori yazarı Ziya Ulusoy, "Erdoğan Brüksel'e NATO zirvesinde belli ki HDP'yi yok etme, tasfiye etme sözü almış ki katliamlar başlamış bulunuyor. Bu azılı diktatörü halkların dayanışması yok edecektir. Faşizmi direnerek yeneceğiz" dedi.

Eylemde "Deniz Poyraz yalnız değildir", "HDP yalnız değildir", "Hepimiz Deniz'iz hepimiz HDP'yiz" sloganları atıldı.

AURİCH
Almanya'nın Aurich şehrinde Şehit Zelal Kadın Meclisi tarafından İzmir'de katledilen Deniz Poyraz için eylem yapıldı. 

Aurich Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde toplanan çok sayıda kişi "Direne direne kazanacağız", "Şehit namirin" sloganlarını attı. 

Eylemde yapılan konuşmada, Türk devletinin Kürt halkına uyguladığı soykırım saldırıları kapsamında Deniz Poyraz'ın katledildiğine dikkat çekerek, "Her zaman Deniz Poyraz'ın davasının takipçisi olacağız" denildi.

WUPPERTAL
Almanya'nın Wuppertal kentinde yapılan eylemde Deniz Poyraz anıldı. Viyan Kadın Meclisi'nin çağrısı ile düzenlenen eylemde HDP'ye saldırı da kınandı.

Wuppertal HBF önünde başlayan eylemde yapılan konuşmalarda faşizme karşı birlik çağrısı yapıldı.

STUTTGART
ADGB'nin çağrısıyla Stuttgart Rotebühlplatz'da biraraya gelen çok sayıda kişi, İzmir'de katledilen Deniz Poyraz'ı andı.

Anma saygı duruşu ile başladı. Anmada katliamı lanetleyen konuşmalar ve sloganlar atıldı. ADGB adına Almanca ve Türkçe yapılan konuşmada, AKP-MHP iktidarının bu katliamı planlayanlar olduğu belirtildi.

Die Linke ve Savaşa Karşı Mücadele Birliği (OTKM) adına yapılan konuşmada, saldırılara karşı HDP'nin sahiplenilmesi çağrısı yaptı.

Avrupa Kadın Dayanışması adına yapılan konuşmada ise İzmir'deki saldırının Saray'da planlandığını vurguladı.

ULM
Almanya'nın Ulm kentinde HDP'ye yönelik saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesi yapılan eylemle protesto edildi. ADGB-Ulm tarafından düzenlenen eyleme çok sayıda kişi katıldı.

ADGB adına yapılan konuşmada, katliam lanetlendi ve sorumlusunun AKP-MHP faşist koalisyonunun olduğunun altı çizildi. Eylemde yapılan diğer konuşmalarda da Deniz'i Poyraz'ın katledilmesini lanetlendi.

DUİSBURG 
Almaya'nın Duisburg şehrinde ADGB'nin çağrısıyla Duisburg Forum önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, HDP'ye yapılan saldırıyı protesto ederken, saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ı andı.

Poyraz şahsında devrim mücadelesinde şehit düşenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan eylemde, HDP'nin her yerde ve her koşulda sahiplenme vurgusu yapıldı.

Eylemde yapılan konuşmada "AKP-MHP-Ergenekon iktidarı, Kürtlere karşı savaşın içinde yetiştirip kentlerde konuşlandırdığı silahlı katillerini dün itibarıyla salmaya başladığının mesajını verdi. Rojava'daki savaşa katılan devlet elemanı tetikçi, HDP il binasını basarak Deniz Poyraz'ı katletti. AKP-MHP-Mafya ittifakı ile oluşturulan faşist Türk devleti kendi içerisinde yaşadığı krizleri, katliam yaparak aşmayı hedeflemektedir. Kendisinden hariç hiçbir düşünceyi kabul etmeyen diktatör Erdoğan çete örgütlenmesi, bir kez daha HDP'ye saldırarak özgür toplum direnişini engellemek istemektedir" denildi. 

Eylemde, "Faşizme karşı omuz omuza", "Katil Erdoğan", "HDP halktır halk burada", "Jin, jiyan, azadî" ve "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganları atıldı.