3 Mayıs 2024 Cuma

AvEG-Kon'dan çağrı: HDP ile dayanışmayı büyütmeye

HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin açıklama yapan AvEG-Kon, "HDP'ye yönelik gerçekleştirilen siyasi soykırım saldırılarını kınıyor, tüm demokrasi, özgürlük güçlerini bu saldırılara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz" diye belirtti.

Avrupa Ezilen Göçmen İşçiler Konfederasyonu (AvEG-Kon), HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin "HDP ile dayanışmayı büyütmeye" başlıklı açıklama yayınladı.

Kurulduğundan beri AKP iktidarının gözaltı, tutuklama, katliam saldırılarına maruz bırakılan HDP'nin başta Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere binlerce üyesi tutuklandığı belirtilen açıklamada, "25 Eylül'de 82 HDP'li listesi çıkararak yeni bir saldırının startını veren saray rejimi, altı yıl sonra Kobanê zaferinin intikamını almak istiyor. Gözaltına alınan HDP'nin eski MYK üyesi ve milletvekillerinin de aralarında olduğu 20 siyasetçiden 17'si Kobanê soruşturması gerekçesiyle tutuklandı" denildi.

HDP'ye yönelik saldırılarda sınır tanımayan iktidarın, HDP'li Kars Belediyes Eş Başkanı Ayhan Bilgen'i tutukladıktan sonra, diğer Eş Başkan Şevin Alaca, Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrı Tekinci ve 5 belediye meclis üyesini de gözaltına alarak görevden uzaklaştırdı ve yerine kayyum atadığı hatırlatılan açıklamada, HDP'nin kazandığı tüm il belediyelerine kayyum atandığı belirtildi.

AKP-MHP iktidarının halk iradesine saldırdığı ifade edilen açıklamada, "Bu saldırılarla HDP yalnızlaştırılarak, etkisizleştirilmeye çalışılıyor" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Faşist saray rejimi kendi bekasını sürdürmek için, mücadele eden her kesime saldırganlıkta sınır tanımıyor. Evde, sokakta, okulda, zindanda, gözaltında, Kaz dağlarında, Hasankeyt'te, Dersim'de ve her yerde. Kürdistan baştan başa faşist saldırganlığın hedefinde. Devrimciler ölümle tehdit ediliyor, Kürt ve Suriyeli işçiler ırkçı saldırılarla linç ediliyor. Köylüler köy meydanından gözaltına alınarak helikopterden atılıyor. Demokrasi mücadelesi yürüten parti ve oluşumlar HDP, HDK, ESP örneğinde olduğu gibi gözaltı, tutuklama saldırıları aralıksız sürdürülüyor. Yunanistan ve Ermenistan ile yürütülen savaş siyaseti ve yayılmacı politikalar, kadına yönelik faşist rejimin politikaları nedeniyle artan şiddet… Özcesi, daha fazla yağma için işkence, sömürü, katliam, tutuklama rejimin temeli.

"AvEG-Kon olarak, HDP'ye yönelik gerçekleştirilen siyasi soykırım saldırılarını kınıyor, tüm demokrasi, özgürlük güçlerini bu saldırılara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz. HDP'nin yalnız olmadığını, sokaktaki eylemli duruşumuz ile gösterelim!"