4 Mayıs 2024 Cumartesi

AVEG-KON: İşgal saldırılarına karşı serhildan ruhuyla sokağa

AVEG-KON, Metîna'ya yönelik işgal saldırısına karşı açıklama yaptı. 16 Nisan'dan bu yana Medya Savunma Alanlarına yönelik hava ve top saldırıları düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, işgal saldırılarına karşı sokağa çıkma çağrısı yapıldı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON) yazılı açıklama yaparak, Metîna'ya yönelik işgal saldırılarına tepki gösterdi.

"Faşist Türk sömürgeciliği uzun zamandır planladığı Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırısını 16 Nisan'dan bu yana Medya Savunma Alanları'na yönelik hava ve top saldırılarıyla başlattı" denilen açıklamada, saldırının Erdoğan'ın Bağdat ziyareti öncesi Metîna'nın köy ve kasabalarına yöneldiği kaydedildi.

Erdoğan'ın bu saldırılarla, ziyareti arifesinde Güney Kürdistan bölge yönetimi ve KDP'ye isteklerini kabul ettirmek amacıyla baskı kurmayı amaçladığı kaydedilen açıklamada, bu saldırılarla Irak yönetiminin de işgalin bir parçası haline getirmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Saldırıların Kürt halkına yönelik sürdürülen sömürgeci savaşın yeni bir adımı olduğuna dikkat çekilen AVEG-KON açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Hava bombardımanları, top saldırıları ile Medya Savunma Alanları'nın işgal edilmeye çalışılması esasta gerilla alanlarını kendi denetimine almayı da hedeflemektedir. Çünkü Zap'taki çıkmazını yoğun kirli propaganda ile Metîna'ya yöneltik işgal saldırısı ile perdelemeyi de amaçlamaktadır.
"Kürt halkının onur kaynağı gerillaya ve Güney Kürdistan halkına yönelik saldırılar elbetteki geçtiğimiz yıl Xakurkê, Zap ve Metîna'da nasıl büyük bir direniş ile karşılanmışsa bugünde aynı şekilde yanıt verilecektir. Faşist sömürgecilik Kürt halkının üzerine 1000 sefer düzenlese de, dönüşü olmayan bir bataklıkta boğulacaktır.
"Bu işgal saldırılarına ve halkımızın onurlu evlatları gerillaya yönelik katletme girişimlerine karşı protestolarımızla harekete geçmeliyiz. Sokakları sömürgeciliği lanetleyerek kuşatmalıyız! İşgal saldırılarına karşı sokak direnişlerini büyütelim!"