27 Nisan 2024 Cumartesi

AVEG-KON: Faşist saldırılara geçit vermeyeceğiz

Belçika'da Kürt aileye dönük ırkçı saldırıya tepki gösteren AVEG-KON, " Faşist saray rejiminin saldırılarına karşı birleşik mücadelemizi, örgütlü gücümüzü göçmen emekçiler ve halklarımız arasında kopmaz bir bağa dönüştürerek zafere taşıyacağız. Bulunduğumuz her alanda faşist sömürgeciliğin saldırılarına karşı birleşik mücadelemizle yanıt olalım" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Belçika'da Newroz kutlamalarından dönen Kürtlere faşist Türk çeteler tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Heusden-Zolder'da Newroz kutlamalarından dönen Kürt bir aileye gerçekleştirilen saldırıda faşistlerin ailenin evini yakmaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, "Coşkulu ve kitlesel geçen Newroz kutlamalarına tahammül edemeyen faşist Türk sömürgeciliği Türkiye ve Kürdistan'da gözaltı, tutuklama saldırılarını ara vermeden sürdürürken, Avrupa'da da katliam provaları gerçekleştiriyor" denildi.

Newroz'a katılmak ve Kürt halkının renklerini taşımanın meşru ve bir onur olduğu kaydedilen açıklamada, "Şimdi bu onuru taşıması gerekçe gösterilen Kürtler faşist saray rejiminin besleme çeteleri tarafından lince uğruyor, yakılmaya çalışılıyor" denildi.

Türkiye ve Kürdistan'da faşist saray rejiminin tasfiye saldırılarını derinleştirdiği ve Kürtlerin, işçi ve emekçilerin, kadınların, gençlerin direniş kanallarını zorladığı bir dönemde olunduğunu dile getirilen açıklamada, Belçika devletinin saldırıları izlemesi ve saldırganlara bir yaptırımda bulunmamasına da tepki gösterildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Avrupa emperyalistleri bu saldırıların bir tarafıdır. Kürt halkına ve sosyalistlere uygulanan politik yasaklar, siyasal faaliyetlere katılım gerekçesiyle tutuklama, göçmen kurumlarının kriminalizasyonu, oturum hakkının iptali veya geri gönderme saldırıları ile faşist sömürgecilikle işbirliğinde sakınmayan Avrupa devletleri de bu saldırıların sorumluluğunu taşımaktadır. Kürt halkının yaşam hakkı ve mücadelesini emperyalistlerin, sömürgecilerin pazarlık konusu etmesine karşı birleşik mücadelemizi büyütelim! Faşist saray rejiminin saldırılarına karşı birleşik mücadelemizi, örgütlü gücümüzü göçmen emekçiler ve halklarımız arasında kopmaz bir bağa dönüştürerek zafere taşıyacağız. Bulunduğumuz her alanda faşist sömürgeciliğin saldırılarına karşı birleşik mücadelemizle yanıt olalım!"