27 Nisan 2024 Cumartesi

Antalya Kadın Platformu: Sömürü düzeninizi isyanımızla yıkıyoruz

Attalos Meydanı'nda bir araya gelen Antalya Kadın Platformu, "Eşit, özgür, şiddetsiz, sömürüsüz bir dünya için, ayrımcılığa, gericiliğe, homofobiye, savaşa karşı yan yanayız, buradayız! Yaşasın 8 Mart! Yaşasın mücadelemiz, yaşasın kadın dayanışması" dedi.

Antalya Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Attalos Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.

"Yoksulluğu, savaşı, erkek devlet şiddetini, gericiliği, ayrımcılığı, homofobiyi, sömürü düzeninizi isyanımızla yıkıyoruz" pankartı açılan eylemde, katledilen kadınların isimleri sayılarak "Burada" denildi.

'KADINLAR AİLE İÇİNE HAPSEDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'
Platform adına basın açıklamasını okuyan Emine Karabulut, 8 Mart 1857'de 129 kadın işçinin katledildiği günden bugüne kadınların haklarının sürekli yok edilmek istendiğine dikkat çekti.

AKP-MHP iktidarının İstanbul Sözleşmesi'ni fesh ettiğine, LGBTİ+ları hedef haline getirdiğine, kadınları aile içine hapsetmeye çalıştığına dikkat çeken Karabulut, yargının ise failleri cezasızlıkla ödüllendirdiğini vurguladı.

"Kadınları, çocukları, LGBTİ+ları koruyamayan erkek devlet zihniyetine ve onun yasalarına karşı tüm yaşam alanlarımızda isyanımızla, mücadelemizle var olmaya devam edeceğiz" diyen Karabulut, iktidarın sermayeden yana politikalarla kadın emeğini ucuz iş gücü olarak gördüğünü söyledi.

'DİRENİŞÇİ KADIN İŞÇİLERİN YANINDAYIZ'
"Uzun mesailer, sendikasız çalıştırma, özel yaşamlarını babaya, abiye ifşa etmekle tehdit etme, kreşlerin yok denecek kadar azlığı, hem işyerinde hem de evde çalışmaya mahkum edilmeye çalışılan kadınların sosyal yaşamdan koparılmaya çalışılması kıskacında Agrobay, Özak, Sputnik, Burda Bebek direnişini ören ve bir çok direnişte en ön saflarda yerini alan kadın direnişçilerin yanındayız" diyen Karabulut, dayanışmayla mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

'FİLİSTİN'DEN ROJAVA'YA DİRENEN KADINLARIN SESİYİZ'
Emperyalist ülkeler ve işbirlikçilerinin körüklediği savaşların can almaya devam ettiğini söyleyen Karabulut, "Filistin ve Rojava'da olduğu gibi savaş ve işgaller erkekler tarafından yaratılıyor, erkekler tarafından yönetiliyor. Savaşta ve işgalde ise en çok kadınlar, çocuklar ve LGBTİ+lar zarar görüyor" dedi. Barışın savunucusu olacaklarının altını çizen Karabulut, "Filistin'den Rojava'ya, İran'dan Afganistan'a direnen kadınların sesiyiz" dedi.

Karabulut, "Eşit, özgür, şiddetsiz, sömürüsüz bir dünya için, ayrımcılığa, gericiliğe, homofobiye, savaşa karşı yan yanayız, buradayız! Yaşasın 8 Mart! Yaşasın mücadelemiz, yaşasın kadın dayanışması" ifadelerini kullandı.

Eylem boyunca, "Jin, jiyan, azadi", "Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop, inadına isyan, inadına özgürlük", "Erkek vuruyor, devlet koruyor", "Boşanmayı değil, cinayeti engelle", "Kadın cinayetleri politiktir" sloganları atıldı.