30 Nisan 2024 Salı

Amedspor, Kastamonuspor'u 1-0 yendi

Amedspor, deplasmanda karşılaştığı en yakın rakibi Kastamonuspor'u 1-0 yenerek, şampiyonluk mücadelesinde önemli bir engeli geride bıraktı.

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren lider Amedspor, 35'inci haftada deplasmanda ligdeki en yakın rakibi Kastamonuspor'la karşı karşıya geldi.

TFF'nin Youtube kanalının canlı yayınlandığı maç, 160 bin kişi tarafından izlendi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Park Orman ve Kent Meydanı'nda kurduğu dev ekranla on binlerce taraftarı konuk etti. Belediye otobüslerinin ücretsiz taşıdığı taraftarlar, maç boyunca takımlarına tezahüratlarda bulundu. Van ve Batman'da da taraftarlar belediyelerin kurduğu dev ekranlarda maçı izledi. Maç sonucu ise Diyarbakır'da sevinçle karşılandı. Amedspor taraftarları, sokaklarda sonucu oluşturdukları araç konvoylarıyla kutladı. 

Kastamonu Gazi Stadı'nda oynan maçta, Amedspor, maçın 3'üncü dakikasında Eyüp Özkan'la golü buldu. Amedspor, ilk yarıda girdiği 3 net gol pozisyonundan, rakip takım ise girdiği bir net gol pozisyonundan yararlanamayınca maçın ilk yarısı Amedspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda Amedspor defansa çekilirken, rakip takım ise baskısını artırdı. Amedspor, rakip takımın bir topunu kendi kale çizgisinden çevirdi. Rakip Kastamonuspor girdiği 3 gol pozisyonundan faydalanamadı. Amedspor da yakaladığı 2 gol pozisyonunu sonuca erdiremedi. Maç, 1-0 Amedspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Bu skorla Amedspor, en yakın rakibi Kastamonuspor ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkararak, 77 puanla liderliğini sürdürdü. Ligde son 3 maçı kalan Amedspor, bu skorla ligdeki en kritik engel olarak görülen Kastamonuspor engelini aştı. 

 Amedspor'un galibiyeti sonrası, on binlerce kişi kutlama yaptı. Kentin çeşitli yerlerinden merkez Yenişehir ilçesindeki Ofis semtine akan on binlerce taraftar, takımlarının galibiyetini kutladı. Sık sık "Bijî Serok Apo", "İşte şampiyon işte taraftar", "Bijî berxwedana Amed", "Diren ha Diyarbekir diren", "Direne direne kazanacağız" sloganları atan taraftarlar, meşale ve havai fişeklerle takımlarının galibiyetini kutladı.