19 Mayıs 2024 Pazar

Almanya'da sosyalist adaylar halkla buluştu

Internationalistischen Liste/MLPD'nin milletvekili adayları Julia Scheller ve Erhan Aktürk, Ulm'da halkla buluştu. Buluşmanın ardından "sosyalizm düşmanlığı" konulu söyleşiye katıldı.

Almanya'da yarın gerçekleştirilecek seçimler öncesinde Almanya Marksist Leninist Parti (MLPD) adayları Ulm'da halkla buluştu. MLPD ve Internationalistische Bündnis (Enternasyonal Liste) milletvekili adayı Erhan Aktürk ve Baden-Württemberg eyaleti milletvekili adayı Julia Scheller, sokak çalışmasının ardından Ulm Tohum Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı.

MLPD Ulm adına açılış konuşmasını yapan Gerhard Schönfeld, sosyalizme karşı olduklarını söyleyenlerin, kapitalist sistemden memnun olmadıklarını dile getirdiğini belirtti, halka sosyalist sistemi anlatma ihtiyacının altını çizdi.

Söyleşide konuşan Erhan Aktürk ise, "Münih mahkemelerinde bizi ve komünizmi yargılamaya çalıştılar ama başaramadılar. Direndik ve kazandık" dedi. Sadece Almanya'da değil, Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde sosyalistlere yönelik baskı olduğunu kaydeden Aktürk, "Boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz" diye konuştu.

MLPD ve Enternasyonal Liste Baden-Württemberg eyaleti milletvekili adayı Julia Scheller de, seçim çalışmalarında sosyalizm propagandası yapmak ve antikomünistlere karşı mücadele etmeyi temel aldıklarını belirterek, bu kapsamda başarılı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

"Münih'te de gördüğümüz gibi, dayanışma ve mücadele başarı getirdi" diye belirten Scheller, "Alman devleti komünizme karşı hem açıktan hem de gizli olarak baskısını sürdürüyor. Bunu Erhan'da da 35 yıl MLPD'nin başkanlığını yapan Stefan Engel'e yönelik baskı uygulamalarında da gördük" dedi. 

Söyleşi soru-cevap bölümünün ardından enternasyonal marşının okunmasıyla sona erdi.