30 Nisan 2024 Salı

AKP'li Çelik sorumluluğu İlçe Seçim Kurulu'na attı: Onlara itiraz etsinler

MYK toplantısı arasında basına konuşan AKP Sözcüsü Çelik, Van halkının iradesiyle seçilen Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'a itirazın İlçe Seçim Kurulu tarafından yapıldığını öne sürerek sorumluluğu attı, bu durumla partisinin alakası olmadığını öne sürdü. Ancak seçimin hemen ardından "kayyum olmak istemiyorum" diyen AKP'li aday Arvas ve AKP itirazda bulunmuştu. Çelik erken seçime mantıklı bakmadıklarını söyledi ancak DEM Parti'nin Kürdistan'da kazandığı her noktada tek tek itirazda bulunarak seçim kurulları eliyle halk iradesini gasp etmeye çalışıyor. 

Yerel seçimlerin ardından AKP, seçim sonuçlarını değerlendirmek için Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) topladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı, AKP'nin genel merkezinde gerçekleşti. 

Toplantı arasında AKP Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. Eleştiri ve uyarıları dikkate alacaklarını öne süren Çelik'e Van halkının iradesinin gasp edilmek istenmesi soruldu. Memnu hakları gasp edilen ancak daha sonra gerilen Abdullah Zeydan'ın adaylığının gerekli şartlar yerme getirilmediğini öne süren Çelik, İl Seçim Kurulu'nun bu nedenle böyle bir karar aldığını iddia etti. Ancak Çelik, gerekli şartlar yerine getirilmeden Zeydan'ın neden adaylığının kabul edildiğine ilişkin ise tek söz etmedi. 

SORUMLULUĞU YSK'YA ATTI
Öte yandan söz konusu itirazın seçim kurulu tarafından alındığını söyleyerek sorumluluğu AKP üzerinden atmak isteyen Çelik, "Bu siyasi alanın müdahale edebileceği bir alan değil. Burada İl Seçim Kurulu daha sonra da Yüksek Seçim Kurulu yetkili. İtiraz edeceklerse, itiraz mekanizmaları bellidir" ifadelerini kullandı. 

ZEYDAN'IN BAŞKANLIĞINA İTİRAZ AKP'Lİ ADAY VE AKP'DEN GELDİ
AKP'nin adayı Abdulahat Arvas, mart başında yereldeki gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısında kente kayyum olarak atanmak istemediğini öne sürmüş, bileğinin gücü ve halk layık görürse başkanlık görevine gelmek istediğini iddia etmişti. Arvas, yaşadığı hezimeti sindiremeyerek seçimlerin hemen ardından partisiyle birlikte ilçe seçim kuruluna, itirazda bulundu.

ERKEN SEÇİM 'MANTIKSIZ' DİYEN AKP, KÜRDİSTAN'DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ EDİYOR
Öte yandan seçimin yenilenmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Çelik, erken seçim çağrılarının mantığı yok dedi. AKP erken seçim çağrısı yapmazken, Kürdistan'da DEM Parti'nin kazandığı tüm belediyelere tek tek itiraz ederek halkın iradesini gasp etmeye yöneldi. 

ESKİ BAKAN ÇELİK'TEN TEPKİ: ŞARTLAR UYGUN DEĞİLDİ NİYE ADAYLIĞI KABUL EDİLDİ
AKP'li eski bakanlardan Hüseyin çelik de sosyal medya hesabından Van'daki irade gasbına tepki gösterdi. "Siyasetin asker ve yargı eliyle dizayn edilmesi, artık geri dönmemek üzere tarihe gömülmelidir" diye kaydeden Çelik, yaşananların AKP'ye zarar verdiğini ileri sürdü. Çelik, şunları söyledi: "Kayyum atamalarından sonra siyasi olarak hiçbir şey elde edilmediği, aksine daha önce alınan belediyelerin de kaybedildiği ortada iken hangi akılla bu iş sürdürülür? Van'da Dem'in 14 belediyenin hepsini alması tek başına ibret alınması gereken bir sonuçtur. Zaten ekonomik zorluklarla boğuşan Van'ı kaosa sürüklemenin bir anlamı var mı?"