30 Nisan 2024 Salı

AKP'den Siirt'te de seçim sonuçlarına itiraz

AKP hezimete uğradığı seçim sonuçlarına bir de Siirt merkezde, Kurtalan ilçesi, Baykan ilçesi Veysel Karani beldesinde itiraz süresinin dolmasına beş dakika kala itiraz etti. AKP'nin itirazları reddedildi. DEM Parti ise Baykan'ın Atabağ ilçesinde seçim tutanaklarının imzalı olmaması nedeniyle itirazda bulundu.

AKP, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) belediyeyi tarihi bir farkla kazandığı Siirt merkezde itiraz süresine son 5 dakika kala, sonuçlara itiraz etti. AKP'nin pusulada filigramının bulunmadığı ya da silik bulunduğu gerekçesiyle itiraz ettiği öğrenildi.

Seçimlere itirazın son günü olan bugün 15.00'a 20 dakika kala AKP,  Kurtalan İlçesi'nde de DEM Partili adayın "sabıka ve arşiv kaydının araştırılarak, memnu haklarının iadesinin yapılıp, yapılmadığı… memnun iadesi var ise bu kararın kesinleşip, kesinleşmediğinin araştırılması…" talebiyle başvurdu. İlçe Seçim Kurulu, AKP'nin bu talebini reddetti.

Baykan ilçesindeki Veysel Karani Belde Belediyesi'ni de DEM Parti kazandı. Fakat AKP yine burada da DEM Parti adayına "memnu hakkının verilip, verilmediğine" dair itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu önünde iradesine sahip çıkan halkın ısrarlı bekleyişi sürerken,  AKP'nin itirazı burada da reddedildi.

DEM Parti ise Baykan'ın beldesi olan Atabağ, seçimdeki tutanakların imzalı olmamasından kaynaklı şaibe olduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. Fakat itirazı kabul edilmeyen DEM Parti, itirazını İl Seçim Kurulu'na taşıyacak. Atabağ için Baykan Kaymakamlığı önünde bekleyen halka hukuki sürecin devam ettiğini aktaran partililer, hukuki süreç bitene kadar beklemeye son vermeleri talebinde bulundu