29 Nisan 2024 Pazartesi

Agrobay yürüyüşünün 3. gününde Çalışma Bakanlığına çağrı

Agrobay kadın işçilerin Ankara'ya yürüyüşü 3. gününde sağanak yağışa rağmen sürüyor. Patron Arzu Şentürk'ün gasp ettiği tüm haklarını isteyen kadınlar, talepleri kabul edilene dek mücadele edeceklerini söyledi. 

Emek ve sendika düşmanı Arzu Şentürk'ün tüm haklarını gasp ederek, kod 46 ile işten çıkardığı Agrobay kadın işçilerin Ankara'ya yürüyüşü sağanak yağışa rağmen 3. gününde sürüyor. 

İzmir Bergama'dan Manisa'nın Soma ilçesine yürüyen kadın işçiler, Soma merkezde bir açıklama yapacak. 

"Agrobay işçisi yalnız değildir", "Direne direne kazanacağız", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Agrobay hakkımızı ver" sloganlarıyla yürüyen kadınlar, Çalışma Bakanlığı'na seslendi ve bir randevu vermesini istedi. Kadın işçiler, "Siyasi partilerden, milletvekillerinden bir ses yok. Bir randevu erin, bu kadınların derdi neymiş dinleyin. Bu yağmurda, soğukta bu kadınlar direniyor. Bize bir randevu verin, sesimizi duyun" dedi. 

BEŞYOL'DA AÇIKLAMA 
Soma Beşyol'da, "Agrobay hakkımızı ver" pankartıyla açıklama yapıldı. Tarım Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, bakanlığa işçilerin sesini duyması için çağrı yaptı ve bir randevu istedi. 

Umut Sen Sözcüsü Ayşe Büşra Yılmaz ise dün talep üzerine yaptıkları görüşmeyi hatırlattı. Yılmaz, "AKP İzmir milletvekiliyle görüşüldü. Fakat yine patronla görüşürüz olmaz vs herhangi bir net cevap verilmediği için yürüyüşümüze devam ediyoruz. Milletvekillerini kenara koyalım, siyasi partilerden bir şey olmasın. Bu ülkedeki Çalışma Bakanının budan daha önemli ne işi olabilir. Yapacağınız tek şey işçilerin derdini dinlemek. Bu kadınlar bu yağmurda, çamurda neden yürüyor? Bu kadar basit bir talep. Üç gündür sokakta yatıyoruz bir arkadaşımız rahatsızlandı" dedi. 

Milletvekilinden, siyasi partilere, bakanlığa bir patrondan hesap soracak cesareti. olmadığının altını çizen Yılmaz, "Bu görüşmeyi ya kapıya dayanıp yapacağız ya da yürüyüş sırasında gelen  talep üzerine yapacağız. Ama yolumuzdan dönmeyeceğiz" vurgusu yaptı. 

'ARZU HAKKIMIZI VERSİN'
Sonrasında söz alan işçiler neden Ankara'ya yürüdüklerini hatırlattı. Naime Tekkahraman, 18 yıl çalıştığını, sendikalı olduğu için işten atılan işçilerle dayanıştıkları için işten atıldığını belirtti. Kod 46 ile işten atıldığını kaydeden Tekkahraman, "Ankara'ya, İstanbul'a, İzmir'e gittik. Kimse destek çıkmadı. Ankara'ya yürüyoruz haklarımızı, tazminatlarımızı istiyourz. Arzu hakkımızı versin" dedi. 

Açıklama, "Patron çalıyor, bakan koruyor", "Sendika hakkımız engellenemez" sloganlarıyla sona erdi.