30 Nisan 2024 Salı

Agrobay işçileri Ankara'ya yürüyor: Çaldığınız her şeyi geri alacağız

Agrobay patronu Arzu Şentürk'ün gasp ettiği hakları için 210 gündür direnen Tarım-Sen üyesi Agrobay işçileri, sorun çözümü için kendilerine söz veren ancak taleplerini oy malzemesi olarak seçim sonrasına saklayan siyasetçileri teşhir etmek için Ankara'ya yürüyor. 

Maruz kaldıkları hak gaspları, aşağılanma, hakaret, mobbing ve darba karşı Tarım-Sen'de örgütlenen, ardından ise sendika ve emek düşmanı Arzu Şentürk tarafından işten atılan Agrobay işçilerinin direnişi 210. gününde. 

Açıklamada sık sık, "Yaşasın kadın dayanışması", "Sendika haktır engellenemez", "Agrobay işçisi köle değildir", "Haklıyız kazanacağız", "İşçiler burada sendika nerede", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları atıldı. 

İŞÇİLERİN TALEPLERİ OY MALZEMESİ YAPILIYOR
210 gündür çalmadığı kapı kalmayan Agrobay işçileri, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan başta olmak üzere milletvekilleriyle, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile görüştü. Aralık ayında Ankara'ya giden işçilere CHP Milletvekili Gökhan Zeybek, ay sonuna kadar hakların ödeneceği taahhüdünde bulundu, sonrasında işçilerin telefonuna çıkmadı. İşçiler İYİP milletvekili Ümit Özlale sorunu çözeceğine dair söz verdi, tutmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, işçilerle görüşeceğini ve sorunu çözeceğini söyledi ancak yakın zamanda sadece bir twit attı. Bergama Belediye Başkan adayı Sadık Doğruer de sorunu çözeceğini söyledi, Binali Yıldırım'la görüştürdü. Ancak bu siyasetçilerin hepsi taleplerinin seçimde oy malzemesi yapılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizerek Ankara'ya yürüyüşe geçti. 

'AGROBAY CEZALANDIRILMALIDIR'
Bergama kapalı pazar yerinde "Tırnaksız bıraktığınız ellerimizle yakanızdayız. Bizden çaldığınız her şeyi geri alacağız!" işçiler Tarım-Sen ile birlikte açıklama yaptı. Bugüne kadar siyasetçilerin nasıl kendini oyaladıklarını anlatan Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, "Bu ülkede sendikal haklar ve özgürlükler varsa atılan bu işçi arkadaşlarımızın sendikal sebeple işten atıldığı kabul edilmeli. Ve bir an önce Agrobay cezalandırılmalıdır. Çalışma Bakanlığına sesleniyoruz, ya görevlerini yerine getir ya da o koltukları terk edin. İşçilerle bu açlığa, sefalete son vermek için ya emek harcayın ya da biz Ankara'ya geliyoruz" dedi. 

Agrobay işçileri DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, Ayvalık Kadın İnisiyatifi, Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, Dikili Kadın Plaftormu'nun da dayanışmasıyla Ankara'ya yürüyüşe geçti.