27 Nisan 2024 Cumartesi

Agrobay işçileri 18 Mart'ta Ankara'ya yürüyecek

Aylardır direnen Agrobay işçileri, kapılarını çaldıkları siyasetçilerin talepleriyle ilgilenmediği halde yerel yönetimlerde oy için kapılarını çaldığını belirtti. İşçiler bu durumu teşhir etmek için 18 Mart'ta Ankara'ya yürüyeceklerini duyurdu. 

Tarım-Sen üyesi Agrobay işçileri, 18 Mart Pazartesi günü Ankara'ya yürüyor. Maruz kaldıkları hak gaspları, aşağılanma, mobbing ve hakaret karşısında sendikalı olan ve ardından tüm hakları gasp edilerek işten atılan Agrobay işçileri 200 günü aşkındır direiyor. 

31 Mart yerel seçimleri öncesi bütün siyasi parti temsilcilerinin kapılarına gelerek utanmadan oy istediğini belirten kadın işçiler, "Bizler Agrobay işçileri olarak gelinen bu noktada artık maddi bir kazanımdan da öte kendi onurumuz için bu ülkenin işçilerine hiçbir hayrı olmayıp tek işleri patronlara yalakalık yapmak olan siyasetçileri teşhir etmek için 18 Mart Pazartesi günü Bergama'dan Ankara'ya bir  yürüyüş başlatacağız" dedi. 

Yürüyüşün kendileri için bir onur yürüyüşü olduğunu belirten işçiler gittikleri her ilçede her şehirde yaşadıklarını anlatacaklarını dile getirdi, "39 işçinin üç kuruş alacağını bir patrona ödetemeyenlere verecek oyumuz yok, soracak hesabımız var" ifadelerini kullandı.