6 Mayıs 2024 Pazartesi

Adana emek ve demokrasi güçlerinden 1 Mayıs'a çağrı

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs'ta yapılacak yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı yaptı.

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında, "Yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürü ve baskılara karşı birliğimizi, mücadeleyi, dayanışmayı, umudu büyütmek için haydi 1 Mayıs'a" sloganıyla saat 15.00'te Kasım Gülek Köprüsünde bir araya gelip, Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüşün ardından burada miting düzenlenecek. 1 Mayıs'ta yapılacak mitinge çağrı için İnönü Parkı'nda basın açıklaması yapıldı.

BİRLEŞİK MÜCADELE VURGUSU
Açıklamayı yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Adana Şube Başkanı Fatih Toprak, "Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke için birleşme zamanı" ifadelerini kullandı. Toprak, tüm kesimleri alanlarda bir araya gelip mücadele etmeye çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), basın açıklamasının ardından 1 Mayıs bildirilerini halkla buluşturarak, yoksulluğa, emek sömürüsüne ve faşizme karşı tüm halkı 1 Mayıs alanlarında buluşmaya çağırdı.