19 Nisan 2024 Cuma

Adalet Nöbeti 446. gününde: Çocuğumu bırakın

Adalet Nöbeti'nin 446. gününde olan Şenyaşar Ailesini Bekiran Gençlik Birliği ziyaret etti. Emine Şenyaşar, "Çocuğumu serbest bırakın. Oğlum suçsuz yere 5 yıldır cezaevinde tutuluyor" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 446'ncı gününde. 

Hafta sonu adliyenin kapalı olması sebebiyle nöbeti evlerinde devam ettiren aile, sosyal medya hesabından "Bunu da gördük" etiketiyle, "Bağımsız olmayan bir yargının vereceği karar adil olamaz. Mücadelemiz yargı bağımsızlığı içindir. Bu uğurda her daim mücadele etmeye devam edeceğiz" mesajını paylaştı. 

Öte yandan aileyi Yekîtîya Ciwanên Bekira (Bekiran Gençlik Birliği), ziyaret etti. Aile ziyaretçiler ile davanın son durumu hakkında bilgi paylaştı. Kürtçe ve Türkçe "Ji bo her kesî edalet" pankartının açıldığı ziyarette, Bekiran Gençlik Birliği Eşbaşkanı Necip Alişan, davanın takipçisi olacaklarını belirterek adaletin bir gün herkese lazım olacağını söyledi.

Ziyaretçilere, katliamda yaşadığı tanıklığı anlatan anne Emine Şenyaşar, hastane kayıtlarının bir an önce ortaya çıkarılması çağrısında bulundu. Verdikleri adalet mücadelesinin herkes için olduğunu belirten Şenyaşar, "Kayıtlarımızı saklamayın. Yıldız ailesi çocuklarımı öldürdü. Yargılanmaları gerekiyor. Sen hükümetsin bu yaşananları nasıl katliamdan haberinin olmadığını söyleyebiliyorsun. Avukatlar da bu işin içerisindeydi. Çocuğumu serbest bırakın. Oğlum suçsuz yere 5 yıldır cezaevinde tutuluyor" dedi.