4 Mayıs 2024 Cumartesi

78'liler Girişiminden HDP'ye destek ziyareti

HDP Eş Genel Başkanı Sancar'ı ziyaret eden 78'liler Girişimi, Deklerasyon'a yönelik desteklerini iletti.  

78'liler Girişimi, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı ziyaret ederek, Demokrasiye Adalete ve Barışa Çağrı Deklarasyona desteklerini iletti. Meclis'te gerçekleşen görüşmeye, 78'liler Girişiminden Bayram Kızartıcı, Hüseyin Barış, Şerife Kılıç, Faruk Özkılıç, Ramazan Gezgin, Mahmut Emin Avcı, Feyzullah Mızrak, Vahit Akgün, Sedat Kalaba, Aziz Durmuş, Ahmet Konur katıldı.

Ziyarette konuşan Sancar, destek ziyaretinden ötürü teşekkür etti. Sancar şunları söyledi: "Birlikte yürümek zorundayız, ortak mücadele zemininde buluşmalıyız. Ne yaptığımızın farkındayız. Bu meseleler en geniş güç birliğini sağlamak kolay meseleler değildir. Bizim belki de 70'lerden önümüze alacağımız en önemli mesele budur. En önemli ders budur. Şimdi geldiğimiz noktada, bunun için zeminin ve imkanların iyice olgunlaştığını düşünüyoruz. Geçmişte çok tartıştığımız ve öğrendiğimiz tecrübeyi şimdi başarmak için uygun şartlardayız. En geniş mücadele ortaklığını ve güç birliğini oluşturmak zorundayız. Ülkenin geleceğine demokrasi, barış, özgürlük ve eşitlik gibi ilkeleri yerleştireceksek bu bizim asla kaçamayacağımız bir görevdir."

78'lilier Girişimi Sözcüsü Bayram Kızartıcı ise şunları dile getirdi: "Deklarasyondan sonra ilk desteği vermek istediğimiz için buradayız. Şunu açıkça söylemek isteriz ki HDP'nin ortaya koyduğu fikriyatın yüzyılın çözüm gücü olarak kabul ediyoruz. Her koşul altında HDP'nin Türkiye'nin demokratikleşmesi için atacağı tüm adımlarda dayanışmamızı beyan etmek için buradayız. Bu deklarasyonla çok açık net görüldü ki herkesin elini rahatladı ve ortak paydaları çoğaltmanın bir ön adımı oldu."