29 Nisan 2024 Pazartesi

ZORA 3. Almanya Kongresini gerçekleştirdi

Antikapitalist genç kadın örgütü ZORA 3. Almanya Kongresini gerçekleştirdi. 

Genç kadın örgütü ZORA Almanya 13-14 Nisan tarihlerinde 3. kongresini "Kadın devrimi için kararlı ve hep birlikte" sloganıyla gerçekleştirdi. ZORA, kongrede gelecek mücadele yılı için kılavuz olacak kararları tartıştı. Yürütülen tartışmalarda, artan faşizm tehlikesi, emperyalizmin çelişkileri ve Ortadoğu'da giderek kötüleşen politik süreç değerlendirildi.

YENİ KARARLAR ALINDI
Zora Kongresinde, Berlin'de gerçekleşen ve polis tarafından yasaklanan Filistin kongresine dayanışma mesajı gönderildi ve "Baskılara karşı dayanışma" çağrısı yapıldı. Kongre sonrasında yayımlanan sonuç bildirgesinde, "Birlikte geçtiğimiz mücadele yılının başarılarının yanı sıra zayıflıklarımızı ve çalışmalarımızdaki boşlukları da eleştirel bir şekilde analiz ettik" denildi. "Bu kongreden, içinde bulunduğumuz çalkantılı dönemde ataerkillik karşıtı mücadelemize öncü ve amaca yönelik bir karakter kazandıracak yeni kararlar ve perspektiflerle ayrıldık" vurgusu yapıldı.

'3. KONGREMİZ DİRENEN KADINLARA ADANMIŞTIR'
Sonuç bildirgesinde ayrıca emperyalizme ve savaşa karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı. Bildirgede, "Yurtdışındaki emperyalist saldırganlık ve Avrupa'da faşizmin yükselişiyle birlikte, devrimci bir kadın örgütü olarak üçüncü bir dünya savaşı tehlikesine karşı kararlı bir direniş sunmak gibi özel bir sorumluluğumuz var. Berlin'de Filistin Kongresi yasaklandı. Burjuva devletler giderek daha fazla baskıya ve faşist güçlere başvuracaktır, bu nedenle önümüzdeki dönem faşist tehditle mücadele etmemiz için çok önemli olacaktır. Faşistlerin kadın imajını kınayan ve genç kadınları, kadınları bölme girişimlerine meydan okumaya ve faşizme karşı, gerici ideolojilerin sahiplenmesine karşı ve özgürlük için birleşik mücadeleye katılmaya çağıran bir kampanya başlatmak istiyoruz. Güçler her zamankinden daha fazla parçalanıyor ve bölünüyorsa, devrimci bir kadın örgütü olarak bu güçleri bir araya getirmek ve birleşik bir mücadeleyi sokaklara taşımak bizim görevimizdir. Mücadeleleri birleştirmek ve kadın hareketini tek bir masada toplamak bizler için önemli bir görev olacaktır. Bu nedenle, kadın hareketinin en can yakıcı meselelerinden birine dayanarak bu yönde temel adımlar atacak olan ülke çapında bir kadın cinayetleri karşıtı ağ oluşturmak için daha fazla çalışmak istiyoruz. Kongredeki kararlı tartışmaların ruhuyla, tüm genç kadınları her türlü baskıya karşı harekete geçmeye ve örgütlü mücadeleye katılmaya çağırıyoruz. Üçüncü kongremiz Filistin'de, Kürdistan'da öldürülen ve hapsedilen tüm kadın ve kız çocuklarına, sömürgeci ve emperyalist baskıya direnen tüm kadınlara adanmıştır. Onların direnişi tüm zincirleri kırsın! Yaşasın kadın dayanışması! Yaşasın direnişimiz" ifadeleri yer aldı.