28 Nisan 2024 Pazar

Ziya Ulusoy yazdı | Terörist ve savaş kundakçısı Erdoğan

Erdoğan bölgesel emperyalist yayılmacılıkla, savaşı ve militarist sanayiyi tırmandırmakla övünecek kadar savaş kundakçısı.

Faşizmin şefi Erdoğan, vekil Tanrıkulu'nu "terörist müsveddesi" olmakla suçladı.

Bütün kapitalist ve emperyalist devlet yöneticilerinin, muhaliflere yönelik suçlama kavramı "terörist!"

Yıldırıcı silahlı şiddet uygulayan anlamına geliyor.

Vekil Tanrıkulu, konuşma yazma dışında bir şey yapmadığı halde, faşist şef Erdoğan tarafından neden teröristlikle suçlandı?

TSK'nın 1993 yılında Diyarbakır-Kulp ilçesine bağlı bir köyden 11 köylünün helikopterle alınıp kaybedilmelerini ve Şırnak'ın Kuşkonar ve Koçağılı köylülerinden 33 köylünün  savaş uçakları bombardımanıyla katledilmelerini dile getirdiği için.

Terörü acımasızca uygulayan TSK, emri veren Çiller ve kirli savaş komutanları, fakat diktatör onları savunmak için neden Tanrıkulu'nu teröristlikle suçluyor

Çünkü, kendisinin de dahil olduğu kirli ve işgalci savaşçılar güruhu, devlet ve paramiliter terör ve savaş suçlarını gizler ve cezasızlıkla ödüllendirir. Gerçekleri açıklayanları da "terörist"le suçlayıp, demokratik güçlere boyun eğdirmeyi, kitleleri ise şartlandırmayı hedefler.

Dahası TSK ve polisi kutsar, halkı bu kutsamaya şartlandırır. Nitekim Erdoğan da "kimse mehmetçiğe dil uzatamaz" tehdidini savurarak, Tanıkulu'nun yargılanması talimatını verdi.

Ordu, emperyalist işgale karşı mücadelenin yüzyıl önceki mirasını sürekli kullanarak ve burjuva hükümetler ile medyanın kutsamasıyla, Türk halkımızın bilincinde taşlaşan şartlanma yarattı.

Erdoğan bu şartlanmayı devam ettirmek istiyor. Oysa TSK ve polis burjuvazinin işçi sınıfı ve ezilenler üzerindeki diktatörlüğünün silahlı baskı aracı ve aparatıdır. Üstelik bugün Erdoğan ve Bahçeli'nin silahlı kuvvetidir. Onların faşizmi sürdürmelerinin silahlı terör ve işgalci savaş araçlarıdır.

Erdoğan'ın emrinde başka terör araçları olarak ÖSO, Nusra ve diğer islamcı çeteler, SADAT, Osmanlı, Ülkü ve Alperen Ocakları, TÜGVA da var.

Emrinde TSK ve poliste, bekçi örgütlerinde, resmi ve gayriresmi, milyonlarca terör aparatı militanı var.

Bunları saldırganca kullanıyor da. Kürt illerinde Roboskî katliamını savaş uçakları bombardımanıyla gerçekleştirip 34 genç köylüyü katleden Erdoğan ve Güler değil miydi? Cizre-Sur katliamlarında tank, top, yangın bombası, saldırı helikopterlerini kullanan Erdoğan değil miydi? 3 binin üzerinde Kürt genci, kadını ve çocuğunu katletmekle övünmedi mi?

Suruç, Ankara Garı, HDP mitingi, Antep Kürt düğünü katliamlarını Erdoğan İslamcı katillere yaptırmadı mı?

Paris, Brüksel katliamlarını önceden belirten ve yaptırdığını gösteren Erdoğan değil mi?

Daha ötesi militarist sanayi halktan topladığı vergilerden sermaye teşviki vererek tırmandıran Erdoğan, SİHA'larla, denizaltılarıyla, füzelerle, silah teknolojisiyle övünüyor. Damadının ailesini militarist sanayide palazlandırıp tekel haline getirdi. TSKGV'nı ve bağlı ASELSAN, Roketsan ve diğer şirketleri doğrudan kendisine bağladı ve yönetimlerine AKP'li tetikçilerini atadı.

Erdoğan, ülkücü katillerin 70'li yıllardaki sloganı "bir gece ansızın geliriz"le savaş kundakçılığını temel ilkesi haline getirdi. Rojava'ya işgallerini gerçekleştirdi ve genişletmek için emperyalist savaş devletleri ABD ve Rusya'dan izin koparmaya uğraşıyor, fiilen savaş saldırılarını sürdürüyor.

Medya Savunma Alanlarına, bitmeyen işgalci savaşı kimyasallar ve nükleer silah kullanarak, sürdürüyor. Irak ve Kürdistan Bölgesi yöneticileriyle işgalci savaşı daha geniş alana yaymak için o ve tetikçileri görüşme üzerine görüşme yapıyorlar.

Dünyanın süper militarist gücü ABD'nin başkanlarından ve savaş şefi Eisenhower bile devlet başkanlığından ayrılırken halka barışçı görünmek için de olsa askeri sanayi kompleksinin tırmandırılmış olmasının tehlikesine vurgu yapmıştı. Erdoğan ise bölgesel emperyalist yayılmacılıkla, savaşı ve militarist sanayii tırmandırmakla övünecek kadar savaş kundakçısı.

Tanrıkulu'nun partisi CHP ise, vekilini disipline vermeyi düşünecek kadar Erdoğan-Bahçeli'nin savaş kundakçılığına koltuk değnekliği yapabiliyor.

Bölgenin en büyük ve acımasız teröristleri ve savaş kundakçıları arasında Erdoğan başta gelir.

Özellikle Türk halkı arasında, işçi ve ezilen kitleler arasında, Erdoğan'ın teröristliğine ve savaş kundakçılığına karşı, Erdoğan ve Bahçeli'nin ordusu ve polisine karşı, militarist sanayinin ve silahlanmanın tırmandırılmasına karşı, bilinç ve mücadele geliştirildiği ölçüde faşizmden ve kapitalizmden kurtuluş yolunda ilerlenebilir. Sınıf mücadelesinde tutulması gereken yol budur.