19 Nisan 2024 Cuma

Êzidi kadınlar: Axin'in katili bir an önce cezalandırılmalı

TAJÊ Güney Kürdistan hükümetine 6 yaşındaki Axin'in katilini bir an önce cezalandırma çağrısında bulundu.

Ağustos ayı başında Zaxo'nun Çemişko kampında Êzidi Faruk Mirza Xelef ve 6 yaşındaki kızı Axin Xelef'in katledilmesine ilişkin Êzidi Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ) açıklama yaptı. Duhok Polis Müdürlüğü, katilin yakalanmasının ardından açıklama yaparak Axin Xelef'in katledilmeden önce cinsel istismara uğradığını açıklamıştı. 

TAJÊ: KATİL CEZALANDIRILMALI
TAJÊ açıklama yaparak Güney Kürdistan hükümetine 6 yaşındaki Axin'in ve babasının katilinin bir an önce cezalandırılması çağrısında bulundu.

Açıklamayı yapan TAJÊ Wetha Reşo, "Bizler Şengal halkı olarak tarih boyunca 74 fermanla karşılaştık. Güney Kürdistan kamplarında kalan halkımız topraklarında uzakta oldukları için zulme uğruyor, fermanın içinde yaşıyorlar. Axin gibi 6 yaşındaki küçük bir kız nasıl cinsel istismar edilebilir. Bu yapılan DAİŞ'in eylemlerinden farksızdır. Bizler Şengalli Anneler olarak bu tarz suçlara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunu yapan katil bir an önce cezalandırılmalıdır" dedi.

Reşo, "Bu kız çocuklarına yönelik gerçekleştirilen ilk cinsel istismar değil. Bu suç yüzlerce kez tekrarlandı. Halkımız bu zulümden, bu ihanetten bir an önce kurtulup Şengal'e geri dönmelidir" şeklinde konuştu.