3 Mayıs 2024 Cuma

Êzidî çocukları köleleştiren, işkence eden çift tutuklandı

DAİŞ üyesi olduğu belirtilen Iraklı bir çift, İki Êzidî kız çocuğunu köleleştirip, sistematik olarak fiziksel ve cinsel işkencede bulunduğu için güney Almanya'da tutuklandı. 

İki Êzidî kız çocuğunu köleleştirip cinsel istismarda bulunan, sistematik işkence uygulayan Iraklı bir çift güney Almanya'da tutuklandı. Karlsruhe'deki federal savcılık çarşamba günü yaptığı açıklamada, Twana H.S. ve eşi Asia R.A.'nın Ekim 2015 ile Aralık 2017 arasında Irak ve Suriye'de DAİŞ üyesi olduğunu belirtti. Çiftin "en geç 2015'in sonunda" o zamanlar 5 yaşında olan bir kız çocuğunu, ardından "Ekim 2017'den itibaren" 12 yaşındaki başka bir kız çocuğunu köleleştirdiği, cinsel istismarda bulunduğu ifade edildi.

Çiftin ayrıca iki çocuğu "sürekli" ev işi yapmaya ve bebek bakıcılığı yapmaya zorladığı kaydedildi. İki çocuğun kendi dininin gereklerini yerine getirmesi de yasaktı. Çiftin emriyle İslami ibadetler ve kurallara uymaya zorlandı, işkence uygulandı. Savcılık, "Çocuklar hata yaptıkları iddiasıyla ağır fiziki şiddete de maruz kalıyorlardı” dedi.

Ayrıca iki çocuğun defalarca yarım saat boyunca tek ayak üzerinde durmaya zorlandığı belirtildi. Bu uygulamaların DAİŞ istekleri doğrultusunda Êzidî inancını yok etmeyi amaçladığı kaydedildi. Savcılık, çiftin, Kasım 2017'de Suriye'den ayrılmadan önce iki küçük kız çocuğunu diğer DAİŞ üyelerinin yanına bıraktığını belirtti. Salı günü Regensburg ve Roth'ta (güney Almanya) yakalanan iki kişi, 9 ve 10 Nisan tarihlerinde mahkeme önüne çıkarıldıktan sonra tutuklandılar.

Ağustos 2023'ün sonunda DAİŞ üyesi bir Alman kadın, Irak'ta Êzidî bir kız çocuğunu katletmekten 14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ocak 2023'te Alman Federal Meclisi Êzidîlere yönelik işlenen suçları soykırım olarak tanımıştı.