29 Nisan 2024 Pazartesi

YPG Sözcüsü: Qamişlo'daki çatışmayı soruşturuyoruz

8 Eylül günü Qamişlo kent merkezinde İç Güvenlik Güçleri ve Suriye rejimine bağlı güçler arasında yaşanan çatışmaya ilişkin açıklama yapan YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, olayla ilgili kapsamlı birsoruşturma yürütüldüğünü belirtti.
Halk Savunma Birlikleri (YPG) Sözcüsü Nuri Mahmud, 8 Eylül günü Qamişlo kent merkezinde İç Güvenlik Güçleri ve Suriye rejimine bağlı güçler arasında yaşanan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı. Mahmud, yaşanan olaydan dolayı her iki taraftan can kaybının yaşandığını ve kentte olumsuz bir havanın ortaya çıkmasına sebep olduğunu belirtti.
 
Mahmud, "YPG Genel Komutanlığı olarak bu olay neticesinde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Olaya ilişkin ilgili tarafların kapsamlı bir soruşturma yürüttüğünü, sonuçlarının en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacağını belirtiyoruz. Suriye krizine yönelik siyasi çözümün bulunmaya çalışıldığı böylesi bir dönemde her iki tarafa da ulusal çıkarları göz önünde bulundurma ve gerginliği tırmandırmama çağrısında bulunuyoruz" dedi.