19 Mayıs 2024 Pazar

Young Struggle'den çağrı: 'Rojava'yı savun' komiteleri kuralım

Avrupa?da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, Rojava devrimine yönelik saldırı tehditlerine karşı "Rojava'yı Savun" komiteleri kurma çağrısı yaptı. İlk komite Almanya'nın Köln kentinde kuruldu.
Avrupa’da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, Türk devletinin Rojava'ya yönelik yeni işgal tehditlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Young Struggle, "Altı yıldır Rojava devrimini politik İslamcı faşist DAİŞ terörüne, rejim güçlerine ve sömürgeci Erdoğan diktatörlüğüne karşı birlikte savunuyoruz. Kobane’yi birlikte yeniden inşa ettik" dedi.
 
Sömürgeci faşist Erdoğan diktatörlüğünün Rojava’ya yönelik tasfiye ve işgal hazırlıklarını hızlandırdığını belirten Young Struggle, Ortadoğu devriminin başlangıcı ve dünya devriminin bir mevzisi olan Rojava’yı savunmanın enternasyonalist görevlerinin başında geldiğini belirtti.
 
Young Struggle, Almanya’nın Türk devlete verdiği desteğe dikkat çekti, Rojava devriminin savunulmasının Almanya’da sınıf mücadelesinin bir sorunu olduğunu vurguladı.
 
Olası işgal saldırılarına karşı şimdiden "Rojava'yı Savun" komitelerini kurma ve işgale karşı devrimin fikrini ve savunmasını Avrupa topraklarına taşıma çağrısı yapan Young Struggle, komitelerin herkes tarafından sahiplenilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.
 
KÖLN’DE İLK KOMİTE KURULDU
 
Young Struggle’ın çağrısı ile Almanya’nın Köln kentinde "Rojava'yı Savun-Defend Rojava" Komitesi onlarca gencin katılımıyla kuruldu. Önümüzdeki günlerde lise ve üniversitelerde eylem planı oluşturacak olan komite, yerli, kadın ve göçmen kurumları komiteye katılmaya çağırdı.
 
Duisburg, Frankfurt ve Mannheim’da da komitelerin kuruluş hazırlıkları hızlandırıldı.