20 Nisan 2024 Cumartesi

Young Struggle: Filistin hareketiyle dayanışmayı güçlendirelim

Filistinli örgüt Samidoun'a dönük eylem yasaklarına ve Filistin halkının uğradığı siyonist saldırılara ilişkin açıklama yapan Young Struggle, "Filistin halkı da dahil olmak üzere tüm ezilen halkların kurtuluşu için çalışmak devrimciler olarak bizim görevimizdir" dedi.

Gençlik örgütü Young Struggle, Almanya'da Filistinli örgüt Samidoun'a dönük artan baskı ve eylem yasaklarına ilişkin dayanışma açıklaması yaptı. 8 Nisan'da Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin'e dönük artan saldırılara karşı örgütlenen yürüyüşün ardından Alman medyası yürüyüşü "antisemitist" ilan etmişti. Samidoun'un 15 ve 16 Nisan'da düzenlemeyi planladığı etkinlikler de bu hedef gösterme sonrası yasaklandı.

Açıklamada, 8 Nisan'da düzenlenen yürüyüşe bini aşkın insanın katıldığı ve yürüyüşün amacının İsrail'in yerleşimci politikalarına ve siyonist İsrail devletinin Filistinlilere dönük devam eden saldırılarına karşı özgür Filistin mesajı vermek olduğu kaydedildi. Yürüyüşten kısa bir süre sonra Alman medyasının yürüyüşe katılan bir kişinin "Yahudilere ölüm" diye bağırdığını gösterdiği iddia ettiği bir video yayınlandığına işaret edilen açıklamada, böyle bir slogan atıldığına dair herhangi bir somut kanıtın olmadığı, videoda da atılan sloganın anlaşılamadığı belirtildi.

Sonrasında Filistinli Mahkumlar Günü için düzenlenecek eylemlerin yasaklandığı kaydedilen açıklamada, İsrail'in yine Ramazan ayında Filistin halkına karşı büyük bir saldırganlığı olduğu vurgulandı.

Almanya'da büyük bir Filistin diasporası olduğu kaydedilen açıklamada, Alman devletinin bu diasporadan artan tepkiyi durdurmak istediği vurgulandı. Bu yasaklamalarla Filistin kurtuluş hareketinin uluslararası düzeyde kriminalize edilmek istendiği dile getirilen açıklamada, yürüyüşten bu yana siyasetçilerin FHKC ve Samidoun'u hedef aldığı aktarıldı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Nakba Günü'ne bir ay kaldı ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Filistin kurtuluş hareketine karşı yoğun bir siyasal saldırıya tanık oluyoruz. Büyük Felaket olarak da adlandırılan Nakba Günü, Filistin halkının siyonist işgal tarafından yerinden edilmesinin başlangıcına işaret eder. Bu gün, Filistin kurtuluş hareketi için dünya çapında bir mücadele günüdür. Filistin halkı da dahil olmak üzere tüm ezilen halkların kurtuluşu için çalışmak devrimciler olarak bizim görevimizdir. Nakba gününde sokaklara çıkalım! Devrimci çalışmayı engelleyemezsiniz! Sokaklar bizimdir, Filistin kurtuluş hareketiyle dayanışmayı güçlendirelim!"