19 Mayıs 2024 Pazar

Young Struggle: Diktatör defol

Tayyip Erdoğan'ın 28-29 Eylül'de yapacağı Almanya ziyaretine karşı "Diktatör defol" kampanyası başlatan Young Struggle, "28 Eylül ve öncesinde 'Diktatör defol' sloganıyla Erdoğan diktatörlüğüne ve CDU-SPD iktidarına karşı itiraz et, sokaklara çık" çağrısı yaptı.
Avrupa'da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, Tayyip Erdoğan'ın 28-29 Eylül'de yapacağı Almanya ziyareti ile ilgili açıklama yaptı. Young Struggle, "Diktatör defol" başlıklı açıklamasında "Eli kanlı diktatör, savaş kışkırtıcısı, işçi ve halk düşmanı, politik İslamcı cunta şefi Erdoğan hiçbir şey olmamış gibi Almanya'nın başkenti Berlin'e gelmeyi planlıyor" dedi.
 
Young Struggle açıklamasının devamında "Hitler faşizmi Almanya'nın savaş sonrası 75 yıllık tarihinde ve bugünde kara bir leke olarak kalmaya devam ediyor. Tarihsel utançlardan kurtulmak kolay değil, Almanya'lı işçi ve ezilenler bunu iyi biliyor. Ve Hitler bozuntusu diktatör Erdoğan'a giden davet ve Erdoğan'ın resmi törenlerle karşılanması da Alman tarihine kara bir leke olarak geçecektir" diye kaydetti.
 
Türkiye'de faşist diktatörlük düzeninin mutlaka yıkılacağı ve politik özgürlüklerin kazanılacağını belirten açıklamada, "Avrupa halklarına ise diktatör Erdoğan'a ve onun stratejik ittifakı olan Merkel iktidarlarına karşı ses çıkarmamanın utancı kalacağını" diye belirtti.
 
Young Struggle, "Bu utancın parçası olma, halk onurunu ayaklarının altına alan Merkel hükümetine karşı sesini yükselt. 28 Eylül ve öncesinde 'Diktatör defol' sloganıyla Erdoğan diktatörlüğüne ve CDU-SPD iktidarına karşı itiraz et, sokaklara çık" çağrısı yaptı.