3 Mayıs 2024 Cuma

Young Struggle, 5. Avrupa kongresini düzenledi

Almanya'nın Wuppertal kentinde 5. Avrupa kongresini toplayan Young Struggle, yeni dönem Avrupa yönetimini  seçti. Yönetim adına yapılan konuşmada, kongrenin bir mücadele  sözü verdiğini ve her bir sosyalist genç devrimcinin ortaya konan söz ve iddiayı yerine getireceğinin altı çizildi.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, Almanya'nın Wuppertal kentinde, "Birlikte ve örgütlü, daha iyi bir dünya mümkün!" şiarıyla, yaklaşık 150 kişinin katıldığı 5. Avrupa kongresini gerçekleştirdi. Önümüzdeki dönem perspektiflerinin tartışıldığı kongrede, yeni Avrupa yönetimi seçildi. Halaylar ve şarkılarla kongre sona erdi.

'GENÇLİĞİN ENERJİSİ GÜÇ VERİYOR'
Saygı duruşuyla başlayan kongre, eski Young Struggle üyesi Özgür Namoğlu'nun annesi ve babasının konuşmasıyla devam etti. Konuşmada, gençliğin enerjisinin güç verdiği belirtilirken, gençlik mücadelesinin önemine değinildi ve kongreye başarılar dilendi.

'YENİ MÜCADELE DÖNEMİNDE ÖRGÜTLÜ GÜCÜ BÜYÜYECEK'
Kongreye katılan DEM Parti İstanbul milletvekili Çiçek Otlu, Türkiye ve Kürdistan sosyalistlerinin ve devrimcilerin selamını iletti. Otlu, Young Struugle'ın yeni mücadele döneminde örgütlü gücünü büyüteceğine inandığını belirtti.

BİRLEŞİK MÜCADELE VE DAYANIŞMANIN BÜYÜTÜLMESİ MESAJI
Daha sonra devrimci örgütlerin kongreyi selamlama mesajları okundu. AVEG-Kon, SKB, ZORA, Pride Rebellion, People's Bridge, TSP, Rebell, FKO, YDG, SYM ve Kızıl Yardım adına yapılan konuşmalarda, kongre selamlandı, birleşik mücadelenin önemine değinildi ve başarılar dilendi. SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, gönderdiği video mesajla enternasyonal dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı ve kongreye başarılar diledi. SYPG adına konuşan Mizgîn Erebo, Rojava devrimiyle dayanışmada gençliğin özel rolüne değindi, delegelere başarılar diledi.

Almanya, İsviçre, Fransa ve Avusturya'dan ülkelerin perspektif raporları okundu. Avrupa çapında örgütlü mücadeleyi, enternasyonal dayanışma pratiğini büyütme ve antiemperyalist, antifaşist mücadeleyi büyütme çağrısının yapıldığı raporların ardından, Avrupa'daki ırkçı göçmen politikaları sonucu kongreye katılamayan İngiltere delegesi, kongreye videolu mesaj yolladı.

Perspektif raporlarının ardından yeni Avrupa yönetimi seçildi. Yeni seçilen yönetim adına yapılan konuşmada, bu kongrede bir mücadele sözü verildiğinden, ortaya konan bu iddiayı her bir sosyalistin yerine getireceğinden emin olunduğundan bahsedildi, herkese başarılar dilendi.

Halay ve şarkılarla devam eden kongre, "Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm” sloganlarıyla sona erdi.