2 Mayıs 2024 Perşembe

Young Struggle 5. Avrupa Kongresi'ne çağrıda bulundu

17 Şubat'ta Almanya'da 5. Avrupa Kongresi'ni düzenleyecek olan Young Struggle, "Son yıllarda Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki siyasi mücadelelerde edindiğimiz deneyimleri bir araya getirmek ve gençlik direnişini yeni bir düzeye taşımak için Avrupa çapında birleşebileceğimiz perspektifler geliştirmek istiyoruz" dedi.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle (YS), 17 Şubat günü Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirilecek 5. Avrupa Kongresi'ne çağrıda bulundu.

Young Struggle çağrıda, Avrupa'daki çalışmalarını gözden geçirmek, diğer ülkelerden yoldaşlarıyla tanışarak kolektif bir ortam oluşturmak ve gelecek mücadele yılını planlamak için 5. Avrupa Kongresi'nin tüm gençlere açık olduğunu belirtti.

Young Struggle cağrısında, "Faşist dalganın Avrupa'ya yayıldığı, savaşların ve krizlerin her yerde olduğu, ırkçılığın yükseldiği, kadınlara ve LGBTİ+'lara yönelik şiddetin endişe verici bir oranda arttığı bir dönemde cevabımız nettir: kapitalist ve ataerkil sisteme karşı direniş. Örgütlü mücadelemizi güçlendirmeye ve çalışmalarımızı Avrupa çapında genişletmeye kararlıyız. Son yıllarda Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki siyasi mücadelelerde edindiğimiz deneyimleri bir araya getirmek ve gençlik direnişini yeni bir düzeye taşımak için Avrupa çapında birleşebileceğimiz perspektifler geliştirmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.