27 Temmuz 2024 Cumartesi

Yoksulluğa Karşı Kadın Yaşam Ağı kuruldu

Yoksulluk krizinden en çok etkilenen kadınlarla yan yana gelen, sorunlarına birlikte çözüm üretmek için çalışmalar yürüten Yoksulluğa Karşı Kadın Yaşam Ağı; ücretsiz ped, her mahalleye kreş, öğrencilere ücretsiz yemek kartı, kadın emeği pazarlarının kurulması için çat kapı çalışmalar yürütüyor, anket çalışması yapıyor, kadınlarla bir araya geliyor. 

Artan yoksulluk ve bu yoksulluktan en çok etkilenenin kadınlar olmasından kaynaklı Yoksulluğa Karşı Kadın Yaşam Ağı kuruldu. 

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde ve Bahçelievler ilçesine bağlı Zafer mahallesinde olmak üzere iki alan belirlenerek başlatılan çalışmada kadınlar, kapı kapı dolaşarak kadınlarla iletişime geçiyor, anket çalışması yapıyor kadınların yoksulluğu nasıl yaşadığını gözler önüne seriyor. 

KADINLARIN TALEPLERİ İÇİN İMZA TOPLUYORLAR
Aynı zamanda ücretsi ped, her mahalleye kreş, ücretiz HPV aşısı, öğrencilere ücretsiz yemek kardı ve kadın emeği pazarları kurulması için imza toplayan kadınlar, ev ziyaretlerine, pikniklere katılıyor, kadınlarla birçok etkinlikte buluşuyor.

Yoksulluğa Karşı Kadın Yaşam Ağı, ilerleyen dönemlerde kadınların sosyalleşebileceği piknikler ve takas pazarları gibi hedefleri önüne koydu. 

'EŞİT VE ÖZGÜR BİR YAŞAMI BİRLİKTE KURALIM'
Ev, okul, işyeri arasında sıkışan hayatları birlikte değiştirebileceklerini kaydeden Yoksulluğa Karşı Kadın Yaşam Ağı, "Eşit ve özgür yaşamak için yan yana gelip mücadele edebilir, kadın dayanışmasıyla güçlenebiliriz. Kadın dayanışmasıyla, mücadelesiyle güçlüyüz. Sen de bu dayanışmanın bir parçası ol, eşit ve özgür bir yaşamı birlikte kuralım" diye çağırdı. 

'YAŞAM AĞLARIYLA ÖRGÜTLENİYORUZ'
Kadınları erkeklere mecbur bırakan sefalet düzenine karşı kadınlar olarak dayanışacak ve derinleşen yoksulluk karşısında ihtiyaçlarını ve taleplerini hayata geçirmek için omuz omuza verecekleri bir alan yaratmayı amaçladıklarını aktaran Yoksulluğa Karşı Kadın Yaşam Ağı, "Kadınlar olarak birbirimizin çaresi biziz. Tek bir kadını bile yoksulluğun pençesinde bırakmamak için yaşam ağlarıyla örgütleniyoruz" dedi. 

'SESİMİZİ VE SÖZÜMÜZÜ DAHA GÖRÜNÜR KILIYORUZ'
Söz konusu taleplerin ve daha fazlasının karşılanması için belediyelere teslim edilmek üzere imza topladıklarını, yerel yönetimlerde kadın odaklı bir bakış açısını geliştirmek üzere itici güç olduklarını kaydeden Yoksulluğa Karşı Kadın Yaşam Ağı, "Kadınlar arasında takas pazarlarıyla elimizdekileri birbirimizle paylaşıyor, kadınlar olarak birbirimizle dayanışıyoruz. Kadın yoksulluğu ve kadın sorunları üzerine paneller, forumlar ve atölyelerle hem içinde bulunduğumuz sömürü düzeni karşısında bilincimiz yükseltiyor hem de kendi taleplerimizi, sesimizi ve sözümüzü daha duyulur kılıyoruz" ifadelerini kullandı.