19 Nisan 2024 Cuma

Yeşil Sol Parti'den Köln'de seçim şöleni

Köln'de seçim şöleni düzenleyen Yeşil Sol Partililer, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, yurt dışında da herkesin Yeşil Sol Parti'ye oy vermesi çağrısı yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Almanya'nın Köln kentinde seçim şöleni düzenledi. Bergisch Gladbach'ta düzenlenen etkinliğe Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eski Eşbaşkanı Hatip Dicle, KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ve Marksist Teori yazarı Ziya Ulusoy'un yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Salon Yeşil Sol Parti flamalarıyla donatılırken, etkinlik tüm ölümsüzleşenler için saygı duruşuyla başladı.

İlk sözü alan DTK Eski Eşbaşkanı Hatip Dicle, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin gelecek yüzyıl için belirleyici olduğuna işaret etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı ile hesaplaşmanın tarihsel bir önemi olduğuna dikkat çeken Dicle, "Bir dönem BOP Eşbaşkanı olan Erdoğan'ı artık kapitalist sistem bile yük olarak kabul ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, kaybettiler. Seçim öncesi baskı-şiddet-terör yöntemlerine, hile hurdaya, neye başvururlarsa başvursunlar, kaybetmişlerdir" dedi.

KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise Almanya'daki seçim çalışmalarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Yurt dışı oylarının seçim sonuçlarına etkisine dikkat çeken Zümrüt, "Avrupa'daki halkımız üzerine düşeni yapacaktır" dedi.

Marksist Teori yazarı Ziya Ulusoy ise seçimler ve ittifaklara ilişkin taktik farklılıklarına rağmen birleşik bir merkez etrafında faşizme karşı mücadelenin önemine vurgu yaptı. Seçimler ve seçim taktiğinin önemine değinen Ulusoy son olarak "Faşizmi yenilgiye uğratacak, sosyalizmin de yolunu açacak halklarımızın devrimci hegomanyasını inşa etmek için" bağımsızlığın korunmasına dikkat çekti.

Etkinlik sanatçıların müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi.