26 Nisan 2024 Cuma

Yeşil Sol Parti'den Augsburg'ta kitlesel halk toplantısı

Almanya'nın Augsburg kentinde ikinci halk toplantısını düzenleyen Emekve Özgürlük İttifakı, ortak mücadele yürütme çağrısı yaptı. "Ortak düşmanımız var" denilen toplantıda, kapı kapı mücadelenin önemine dikkat çekildi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs seçimlerine ilişkin çalışmaları Avrupa'da da sürüyor. Augsburg Emek ve Özgürlük İttifakı, ikinci halk toplantısını Ertuğrul Kürkçü ve Sibel Yiğitalp'in katıldığı büyük bir kalabalıkla gerçekleştirdi.

Emek ve Özgürlük İttifakı Seçim Platformu adına konuşan Eşsözcü Perihan Baçaru, Türkiye siyasi tarihinin 2. yüzyılının nereye evrileceğini belirleyecek olan en kritik seçimlerinden birine doğru giderken, yirmi yıllık felaket iktidarının politikalarının yarattığı cehennemin kapılarının kapatılmasında ve  karanlığın dağıtılmasında bizlere düşen tarihsel sorumluluğu yerine getirmek için bu halk buluşmalarını düzenlediklerini söyledi.

Söz alan HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Türkiye'de her bir oy son derece önemliyken yurtdışından da gereken katkıyı sunmalarını söyledi. 14 Mayıs'ta yeni bir başlangıç yapacaklarını belirten Kürkçü, "Güçlenerek genişleyerek, ittifaklarımızı derinleştirerek geliyoruz ve hepsinden önemlisi  halkların önünü açıyoruz. Yolunuz açık olsun" dedi.

Söz alan Diyarbakır 26. dönem milletvekili Sibel Yiğitalp de amasız fakatsız bir arada olmak gerektiğini kaydetti. "Ortak bir düşmanımız var. Nedir bu 6 yaşındaki çocuğa evlenebilir diyen akıl. Kadın cinayetlerine normalleştiren akıl. Nedir bu Kürt halkının çocuklarını kaldırımlara gömen, Kürt halkının çocuklarına kimyasal kullanan, savaş suçu insanlık suçu işleyen bir akıl" diyen Yiğitalp, bu aklın karşısında ortak hareket edeceklerinin altını çizdi. 

Yiğitalp, "Farklı yerlerde olabiliriz farklı da düşünebiliriz. Ama şunu iyi biliyoruz ki kadınlar seçme ve seçilme hakkımızın son seçime dönüştüğünün hepimiz ortak olarak farkındayız. Kadınlar geleceğinin inşasındaki siyasetteki rolünde, karar mekanizmalarında bu kadar büyük kazanımların olduğu bir alanda ve tarihte  kazanımlarımızı daha büyütmek ve sözümüzü söylemek için ‘Jin, jiyan, azadi' demekten asla vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Yiğitalp, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere tutsak siyasetçileri selamladı ve ekledi: "Bu seçimler tarihsel bir önem taşıyor. Tek adam rejimini göndermeliyiz."

Toplantı, soru ve cevaplarla devam etti.