26 Nisan 2024 Cuma

'Yeşil Sol Parti tüm kadınların teminatı olacak'

Yeşil Sol Parti'nin İzmir kadın milletvekili adayları, tarım işçisi kadınlarla buluştu. Kadın adaylar, işçilerin sorunlarını dinleyerek Yeşil Sol Parti'nin Meclis'te tüm kadınların ve işçilerin teminatı olacağını vurguladı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) İzmir kadın milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında Menderes ilçesinde tarım işçisi kadınlarla yan yana geldi. Kadın milletvekili adaylarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve il Eşbaşkanı Berna Çelik eşlik etti.

Kadın işçilerin emeklerinin karşılığını alamadığını vurgulayan Serpil Kemalbay, işçilerin taleplerini Meclis'e taşımak için bir araya geldiklerini söyledi. Kemalbay, "Ezilen, emekçi kadınların yanındayız. Bir arada mücadele etmek ve bu sistemi değiştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sonrasında kadın adaylar kendilerini tanıttı ve tarım işçisi kadınların yaşadıkları sorunları, taleplerini dinledi. Kadın milletvekili adayları, 14 Mayıs seçiminin kadınlar için kritik bir seçim olduğuna dikkat çekerek, Yeşil Sol Parti'nin Meclis'te tüm kadınların teminatı olacağının altını çizdi.

Yaşadıkları sorunları anlatan tarım işçisi kadınlar, ekonomik krizden ötürü aldıkları yevmiyelerin yetersizliğine işaret ederek, bu sistemin değişmesi gerektiğinin altını çizdi.