18 Nisan 2024 Perşembe

Yeşil Sol Parti İstanbul'da kadın seçim bürolarını açtı: Jin, jiyan, azadi

Yeşil Sol Parti, İstanbul'un Ataşehir ve Bağcılar ilçelerinde kadın seçim irtibat bürolarını açtı. "Jin, jiyan, azadi" sloganının yükseldiği açılışlarda, kadınlar son ana kadar çalışma yürütecekleri gibi sandıkları da koruyacaklarının sözünü verdi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul'da Ataşehir 1 Mayıs Mahallesinde ve Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesinde kadın seçim irtibat bürolarını açtı. 

BAĞCILAR
Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesinde HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, 3. bölge milletvekili adayları, Barış Anneleri ve Yeşil Sol Parti İl Sözcüsü Besra Çelik'in katılımıyla kadın seçim bürosu açıldı.

OTLU: JİN, JİYAN, AZADİ İLE SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ
"Jin, jiyan, azadi" sloganının dinmediği açılışta söz alan Çiçek Otlu, AKP-MHP erkek faşist iktidarını yeneceklerini kaydetti. Otlu, "Biz hiç yılmadık çünkü uzun zamandır tekçilik dayatılıyor, Kürtleri yok sayan, kadınları yok sayan, Alevileri yok sayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bizler tutuklandık, partilerimiz kapatıldı ama yılmadık mücadelemize devam ettik. Bu dönemde Kürtlerin statüsünü savunuyoruz kadınların özgürlüğünü savunuyoruz. Rojhilat'ta başlayan 'jin, jiyan, azadi' ile sesimizi yükseltiyoruz" dedi. 

'ONLARIN TANKI TOPU OLABİLİR AMA BİZİM DE UMUDUMUZ, COŞKUMUZ VAR'
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "eşitlik isteyen, özgürlük isteyen bir halkım var" sözlerine işaret eden Otlu, başta Öcalan, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve Sabahat Tuncel'e faşizmi yıkma sözü olduklarını belirtti. Otlu, "Kadınların sesiyiz, gençlerin,  Alevilerin sesiyiz. Yeşil Sol'la geliyoruz. Depremde enkaz altında kalan devleti yenmeye, halkımızı yok sayanlara bir su vermeyenlere, ölüme mahkum edenlere karşı birlikte mücadele edeceğiz. Onların tankı topu olabilir, işgalle, savaş politikalarıyla yenmeye çalışabilirler ama bizim umudumuz, coşkumuz var" dedi. 

Otlu, sözlerini "Jin, jiyan, azadi" sloganıyla tamamlarken kadınlar da hep bir ağızdan slogana eşlik etti. 

BİROL: KARŞIMIZDAKİLER NASIL DURMUYORSA BİZ DE DURMAYACAĞIZ
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol da seçim gününe dek dinlenmeden çalışacaklarını söyledi. İktidarın kadın ve çocuk düşmanı politikalarını hatırlatan Birol, "Tepede, yan yana ben bir kadınla fotoğraf çektirmem diyen bir zihniyet var. tepede İstabul Sözleşmeis gitmiş, 6284 sayılı yasayı da kaldıralım diyen bir zihniyet var. Biz boynumuzu uzatacak mıyız bunlara? Çok çalışacağız sevgili kadınlar, durmayacağız. Karşımızdakiler nasıl durmuyorsa biz de durmayacağız. Sandıklarda oyun çevirmek isteyenlere de öyle yağma yok, sandıklar kadınlar emanet diyeceğiz" ifadelerin kullandı. 

Konuşmaların ardından alkış ve zılgıtlarla kadın seçim irtibat bürosu açıldı. 

ATAŞEHİR
Milletvekili adaylarının da katılımıyla gerçekleşen açılışta coşku hiç dinmedi. Yeşil Sol Partilileri alkış ve zılgıtlarla karşılayan kadınların ulusal kıyafetleri alanda renk cümbüşü yarattı. 

Rengarenk balonlar ve Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatılan alanda kadınlar uzun süre zılgıtlar eşliğinde halay çekti. 

Miletvekili adayları halkı selamladıktan sonra kadın seçim irtibat bürosu açıldı. 

Söz alan milletvekili adayı Kezban Konukçu, "Yanıbaşımızda İran'da, Rojhilat'ta 'jin, jiyan azadi' diyen kadınların gücüyle geliyoruz. Biz kadınlar hem ekonomik sömürü altında eziliyoruz, yoksulluk en çok bizleri vuruyor. Ede tencerenin nasıl kaynayacağını, evi nasıl geçindireceğimizi biz düşünüyoruz. Evdeki emeğimiz yok sayılıyor. O emek görünsün diye geliyoruz. Kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz kadın arkadaşlarımızın hesabını sormak için de geliyoruz bundan sonra da bir kişi daha eksilmemek için geliyoruz. Kadınların, emekçi kadınların, tüm kadınların gücüyle geliyoruz" dedi.