24 Nisan 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti Bismil'de kadın seçim bürosunu açtı

Yeşil Sol Parti'nin Bismil'deki kadın seçim bürosu açılışında konuşan milletvekili adayı Adalet Kaya, 14 Mayıs'ın depremde halkı ölüme terk eden, özel savaş politikaları yürüten düzenden hesap soracakları gün olduğunu vurguladı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde milletvekili adaylarının katılımıyla kadın seçim bürosu açılışı yaptı. Açılışa adaylar Halide Türkoğlu, Adalet Kaya, Ceylan Akça Cupolo, Sorgül Ayten Avşar ve çok sayıda kişi katıldı.

Yeşil Sol Parti Bismil İlçe Eş Sözcüsü Emine Özer, her yerde seferber olma ve halkın kaderi için mücadele etme çağrısı yaptı. Seferberlik ruhuyla bu sistemi değiştireceklerini söyleyen Özer, "Bugün Kürt kadınlarının öncülüğünde devrim gerçekleştiriliyor, biz de onlara layık olmalıyız" dedi.

Milletvekili adayı Adalet Kaya, yüz yıllardır Kürt halkını inkar ve imha politikalarıyla yıldırmaya çalışan sistemin kendi iradeleriyle değişeceğini söyledi. 14 Mayıs'ta bütün kadınların hesap soracağını ifade eden Kaya, "14 Mayıs günü bütün kadınlar hesap soracak. Kayyumların, cezaevindeki arkadaşların hesabını soracağız, hepsinin özgürlüğü için o gün irademizi ortaya koyacağız. Bizi hafızasızlaştırmaya çalışan bu erkek egemen sistemi biz kadınlar tarihin çöp sepetine göndereceğiz" dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin Kürt halkı başta olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına uygulandığını söyleyen Kaya, tecridi Kürt halkı ve kadınların yıkacağını belirtti. Kaya, "Depremde de gördük, bu iktidar halkları, ölüme, çaresizliğe terk etti. Biz halk ve kadınlar olarak örgütlendik. 14 Mayıs, bizi ölüme terk eden sistemi bozguna uğratacağımız gündür. Özellikle Kürt kadınlarını özel savaş politikalarının hedefi haline getirmeye çalışan sistemden hesap soracağız, buradayız, vazgeçmiyoruz. Hep birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı.

Açılış boyunca halaylar çekildi ve "Jin, jiyan, azadi" sloganı atıldı.