17 Nisan 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti Avrupa Seçim Koordinasyonundan açıklama

Çok sayıda kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Yeşil Sol Parti Avrupa Seçim Koordinasyonu, 14 Mayıs seçimleri için oy ve çalışmalara katılma çağrısı yaptı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs seçimleri için Avrupa'da yaşayan Türkiye ve Kürdistanlılara çağrı yaptı. Son 21 yıldır iktidarda olan neoliberal, tekçi faşist AKP-MHP ortaklığı tarafından sürdürülen ekonomik, sosyal ve kültürel politikalar halklar ve emekçiler açısından büyük yıkımların yarattığını, temel hak ve özgürlüklerin alabildiğince kısıtlandığını, adalet ve hukukun rafa kaldırıldığını, ülkenin bir avuç sermaye sahibinin rant ve sömürüsüne terk edildiği hatırlatılan açıklamada, 6 Şubat Maraş merkezli depremlerde ülke kaynaklarının halkın ihtiyaçlarına değil bir avuç sermaye grubuna peşkeş çekildiği için ülkenin her bakımdan enkaza çevrildiği kaydedildi. 

Tek adam rejimini karşı oy kullanmaya çağrı yapılan açıklamada, "Parlamento seçimlerinde Yeşil Sol Parti'yi destekleyelim" denildi. Tekçi devlet politikasının mağduru Kürtler, Türkler, Asuri-Süryani-Keldaniler, Ermeniler, Lazlar, Araplar, Türkmenler, Çerkesler, Pontuslar, Hemşinler, Pomaklar, Aleviler, Ezidiler, Hristiyanlar, Yahudiler, Müslümanlar, kadınlar, gençler, emekçiler, sosyalistler, gazeteciler, akademisyenler, aydınlar, kadınlar, LGBTİ+lar ve sesi duyulmamış tüm kesimlerin yaşamış olduğu temel sorunların ancak emekçilerin, halkların birleşmesi ve mücadele etmesiyle çözüleceği belirtildi. 

Açıklamada, "Türkiye halklarının özgürlük, demokrasi, barış ve insanca yaşama talebi, Avrupa ülkelerinde yaşayan bizlerin de talebidir. Türkiye'deki gelişmeleri Avrupa'dan izleyen biz aşağıda imzası olan kurumlar bu sürecin artık bir son bulmasını gerektiğine inanıyoruz. Halkların eşit ve özgür bir şekilde barış içinde, insanca yaşadığı bir Türkiye'nin kurulmasına seçim bildirgesinde geniş bir şekilde yer veren Yeşil Sol Parti, bu nedenle bizlerin özlemini savunan bir partidir. Bu nedenle yurtdışında yaşayan ve oy hakkına sahip olan bütün göçmen emekçileri Yeşil Sol Parti'ye oy vermeye davet ediyoruz. Avrupa'da yaşayan her bir seçmenin göstereceği sorumluluk ve tutumun önemli olduğunu hatırlatarak, tüm Türkiye kökenlileri daha demokratik, özgür ve insanca bir Türkiye için oy vermeye çağırıyoruz" denildi. 

Yeşil Sol Parti Avrupa Seçim Koordinasyonu'nda yer alan kurumların isimleri şöyle: Yeşil Sol Parti Avrupa, HDP Avrupa Temsilciliği, Demokratik İşçi Dernekler Federasyonu (DIDF), Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), Avrupa Devrimci Demokratik Komün İnisiyatifi (ADDKİ), Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE), Partiya Islamiya Kurdistan (PIK), Nor Zartonk-Avrupa, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi-Avrupa (SYKP Avrupa), Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), Avrupa Devrimci Komün Meclisleri (ADKM), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Civaka Islamiya Kurdistan (CIK), Kürdistan Komünist Parti (KKP), Dersim İnşa Kongresi (DİK), Avrupa Ezidi Koordinasyonu, İç Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN), Maraş Dernekleri Federasyonu (MARDEF), mezopotamya Halk Kongresi, Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), Xeta Sor, Yaşanacak Dünya, Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu (ADEF), Avrupa Demokratik Halklar Konfederasyonu (ADHK), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Kürt Cemati Berlin-Brandenburg, Avrupa Pontus İnisiyatifi, Barış Akademisyenleri, Avrupa Sürgünler Meclisi, Partiya İslami Kürdistan (PIK), Avrupa Alternatif Karadenizliler İnisiyatifi, Avrupa Kürecikler Halk İnisiyatifi, Dersim İnşa Kongresi, sürgün siyasetçiler, gazeteciler.