15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yerlikaya: Taksim 1 Mayıs için uygun değildir

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Taksim çağrılarına izin verilmeyecek, 1 Mayıs için uygun değildir" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim Meydanı'nda yapılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü için 55 ilde 103 başvuru yapıldığını belirten Yerlikaya, şöyle devam etti: "İstanbul'da 40 ayrı yer ve güzergah belirlendi. Taksim çağrılarına izin verilmeyecek, 1 Mayıs için uygun değildir. Bu yıl bir konfederasyon ve bazı sendikalar 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için yazılı talepte bulundu. Bu taleplerine izin verilmeyeceği valilik tarafından yazıyla bildirildi. Ayrıca görüyoruz ki terör örgütleri de sosyal medya hesaplarından 'Taksim Meydanı'na gelin' çağrıları yapıyorlar. Taksim Meydanı, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu kapsamında gösterilen yerler arasında değildir. Araç ve yaya akışının çok yoğun olduğu bu bölge ciddi riskler barındırmaktadır. Bir hak ve özgürlüğü korumak için diğer kişisel hak ve hürriyetler riske edilemez. Terör örgütlerinin 1 Mayıs'ı bir eylem ve propaganda sahası haline getirmelerine izin vermeyeceğiz. 1 Mayıs'ın huzur ve güven ortamında kutlanması amacıyla toplam 29 cadde ve bu caddeye çıkan sokaklar trafiğe kapatılacaktır."