29 Nisan 2024 Pazartesi

Vigo'da çalışan motokurye işçileri Meclis'te

DEM Parti milletvekili Perihan Koca, direnişteki Vigo işçileriyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Direnişçi motokuryelerden Yasin Kölge, "Vigo işçileri olarak hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Hiçbir işçi yalnız değildir" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili Perihan Koca, direnişteki Vigo işçileriyle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Vigo işçilerinin yanı sıra DEM Parti milletvekilleri Ayten Kordu, Burcugül Çubuk, Çiçek Otlu, Kezban Konukçu, Sümeyye Boz, Özgül Saki, EMEP milletvekili Sevda Karaca ve CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Vigo direnişçilerinin 5 Nisan'dan beri ekmeği, onuru, haysiyeti, hakları için sokaklarda olduklarını belirten Koca, Vigo işçilerinin Meclis kürsünün de asli sahibi olduğunu dile getirdi.

"Emekçi sınıfların feryadını sokaklarda ekmek ve onur kavgasında dillendiren Vigo direnişçileri aramızda. Vigo direnişçileri 5 Nisan'dan itibaren ekmeği, onuru, haysiyeti, hakları için konvoylarla sokaklardalar. Emeğin hakları için mücadele ediyorlar" diyen Koca, Vigo direnişçilerinin mücadelesinde yanlarında olduklarını söyledi.

KÖLGE: MUHATAP OLACAK BİR KİŞİ BİLE BULAMADIK
Vigo işçilerinden Yasin Kölge, motokurye işçileri olarak kıymetlerinin pandemi ve depremde ortaya çıktığını söyledi. Pandemi ve deprem bittikten sonra ise unutulduklarını belirten Kölge, "Depremde araçların yetişemediği, giremediği yerlere ilaç, erzak, çadır, gıda taşıyan işçileriz. Kendi imkanlarımız ve araçlarımızla Hatay'da, Gaziantep'te bu millete hizmet etmiş işçileriz. Pandemide insanlar dışarı çıkmaya korkarken bizler ilaç, gıda taşıyan işçilerdik. Bizi o dönemlerde kahraman ilan ettiler daha sonra unutup bir kenara fırlattılar" ifadelerini kullandı.

Vigo işçileri olarak bayram arefesinde bir SMS ile maaşlarında yüzde 30'luk kesinti yapıldığını kaydeden Kölge, "Hakkımızı aramak için sokağa çıktığımızda muhatap alacak bir kişi bile bulamadık. Sırf muhatap bulamayalım diye bunu bayram arifesinde yaptılar. Biz çocuklarımıza bayram harçlığı bile veremedik" dedi.

'ASLA YILMAYACAĞIZ'
Esnaf kuryelik modeline ilk günden beri karşı çıktıklarını ifade eden Kölge, bu sistemde kuryelerin öldüğünü söyledi. 4 büyük firmanın tüm iş kolunda tekelleştiğini belirten Kölge, tüm kuryelere paket başı çalışma sisteminin dayatıldığına dikkat çekti. Kölge, "Biz bu sisteme karşı durmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Asla yılmayacağız. Vigo işçileri olarak da hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Hiçbir işçi yalnız değildir" ifadelerini kullandı.