1 Mayıs 2024 Çarşamba

Vedat Aydın mezarı başında anıldı

Ramazan Bayramı nedeniyle Vedat Aydın'ın mezarı ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Aydın'ın eşi Şükran Aydın, "Şehitlerin emeklerini hiçbir zaman unutmamalıyız. Makamımız ne olursa olsun, onların emeklerini unutmayıp, yollarından ilerlersek başarırız" dedi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve beraberindeki heyet, 1991'de JİTEM tarafından katledilen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ı mezarını ziyaret etti.

Mardin Kapı Mezarlığı'ndaki ziyarete, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır milletvekililleri Serhat Eren ve Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları, Bağlar ve Yenişehir DEM Parti Belediye Eşbaşkanları, Vedat Aydın'ın eşi Şükran Aydın ile kardeşi Veysi Aydın katıldı.

'ONLARA BORÇLUYUZ'
Vedat Aydın şahsında özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başlayan ziyarette söz alan DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, Vedat Aydın şahsında HEP'ten bugüne siyasi mücadelede yaşamını yitirenleri andı. Kürtlerin cumhuriyetin kuruluşundan bu yana imha ve inkar ile karşı karşıya kaldığını belirten Sakık, "Bu coğrafyaya barışın, özgürlüğün, demokrasinin gelmesi için bedelleri hayatlarıyla ödeyen bu yoldaşlarımızı anıyoruz. Unutulmamalı ki onlara her zaman minnet borçluyuz" diye konuştu.

'KÜRT HALKI İÇİNDE BİNLERCE VEDAT AYDIN VAR'
DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren ise, Aydın şahsında özgürlük mücadelesinin hedef alındığını ifade etti. Vedat Aydın'ın cenazesine katılan yüzbinlerce insanın üzerine mermi yağdırıldığını hatırlatan Eren, "Burada 10 kişiden fazla insan katledildi. Onları öldürürsek bu mücadele biter dediler. Ama bugün biz de devlet de biliyor ki Kürt halkı içinde binlerce Vedat Aydın yer alıyor. Katliamlarla, saldırılarla, kirli savaş politikalarıyla, asimilasyon, inkar ile Kürt sorunu çözülmez. Diyoruz ki diyalog, müzakere ile bu sorun çözülür. Çözüm Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıyla olur. Bu nedenle bir kez daha çağrımızı yeniliyoruz; Gelin Kürt sorununu diyalog ve müzakere ile çözelim. Vedat Aydın ve yoldaşlarının bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

'EMEKLERİNİ UNUTMAYALIM'
Vedat Aydın'ın eşi Şükran Aydın da, özgürlük mücadelesi şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Dört parça Kurdistan ve dünyada ezilen halkların bayramını kutlayan Aydın, "Bu seçimlerde seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Onlardan isteğimiz, halkın çıkarları için çalışmasıdır" dedi.

Aydın, "11 yıl sonra Amed'e ilk defa geldim. Hem üzgünüz hem gururluyuz. Şehitlerin hakkı var hepimiz onlara sahip çıkmalıyız. Onların emeklerini hiçbir zaman unutmamalıyız. Makamımız ne olursa olsun onların emeklerini unutmayıp, onların yolundan ilerlersek başarırız" diyerek ziyaret için teşekkür etti.

'BAYRAM BARIŞA VESİLE OLSUN'
Son olarak konuşan Vedat Aydın'ın kardeşi Veysi Aydın ise, "Bizim isteğimiz bu bayram barışa vesile olsun. Ortadoğu, ülkemiz ve nerede savaş varsa orada kalıcı bir barışa vesile olmasını diliyorum. Ben bütün şehitlerimizin bayramını kutluyorum" dedi. Seçimlerden halkın iradesinin başarıya ulaştığını söyleyen Aydın, bunda yaşamını yitiren demokrasi mücadelelerinin de emeğinin olduğunu belirtti. Aydın, "Bir kez daha inanan Kürt halkının bayramını kutluyorum" ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vedat Aydın ile özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarları başında dualar okunarak, karanfiller bırakıldı.

HAKKARİ'DE MEZARLIKLAR ZİYARET EDİLDİ
DEM Parti Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde, mezarlıkları ziyaret etti.

Hakkari'de Tekser Mahallesi'nde bulunan Serê Solan Mezarlığı'na yapılan ziyarete, belediye eşbaşkanları ve DEM Parti İl Örgütü temsilcileri katıldı.

Yüksekova'da ise belediye eşbaşkanları ve DEM Parti Yüksekova İlçe Örgütü, ilçeye bağlı Bajêrgeh ve Orman Mahallesi'nde bulunan mezarlıkları ziyaret etti.

Kent merkezi ve Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen mezarlık ziyaretleri, yapılan konuşmalar ve okunan duaların ardından bayramlaşmayla son buldu.