Van'da binler Rojin Kabaiş için yürüdü

Van Kadın Platformu'nun çağrısıyla binler, katledilen Rojin Kabaiş için adalet talebiyle Kent Meydanına yürüdü.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'in katledilmesinin üzerinden 1 yıl geçti. Rojin Kabaiş'in katledilmesi ve olayda cinsel saldırı ihtimalinin ortaya çıkması üzerine Van Kadın Platformu, Rojin Kabaiş için adalet talebiyle yürüdü.
Van AVM önünde bir araya gelen binlerce kişi, "Ji bo Rojînê edalet! Ji bê cezatîyê, bêdengiyê û pergala dewletê re êdî bes e!" pankartı ve "Rojin Kabaiş için adalet istiyoruz" dövizleriyle yürüdü. Kent Meydanına kadar süren yürüyüş boyunca, "Jin, jiyan, azadî", "Koruma, aklama, failleri yargıla" sloganları atıldı.
Kent Meydanında basın metnini okuyan Meryema Arslan, "Rojin'in sesi olmak ve faillerini bulmak ve tüm kadınlar için sokaklardayız. Rojin'in telefonu hala açılamadı, dijital veriler incelenmedi. Üniversite ve yurt yetkilileri hakkında neden tek bir işlem yapılmadı? Bu sorular bir yıldır hala cevapsız. Rojin Kabaiş ve şüpheli tüm kadın cinayetleri için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
'ŞEFFAF VE ETKİN BİR SORUŞTURMA TALEP EDİYORUZ'
Arslan, kadınlar olarak taleplerini şöyle sıraladı: "Şeffaf ve etkin bir soruşturma yürütülmesi, delillerin titizlikle toplanmasını ve süreç içinde kaybolmaması, kolluk kuvvetlerinin üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmesi, ailenin ve toplumun bu süreçte doğru ve zamanında bilgilendirilmesi, 'Şüpheli ölüm' dosyalarının kapatılarak değil, aksine tüm gerçeklerle birlikte aydınlatılarak ilerlemesini talep ediyoruz."
'ROJİN'İN ADINI UNUTTURMAYACAĞIZ'
Arslan, şu ifadeleri kullandı: "Bu ülkenin genç kadınlarının yaşamı istatistiklere sığmaz, Her dosya bir hayat, her isim bir hafızadır. Rojin'in adını unutturmayacağız. Bizler biliyoruz ki adalet, sadece mahkeme salonlarında değil, sokağın sesinde, dayanışmanın gücünde ve birbirine inanan kadınların ortak mücadelesindedir. Rojin için, öldürülen, susturulan, yok sayılan tüm kadınlar için bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Rojin'in anısı mücadelemizin ateşi olsun."