2 Mayıs 2024 Perşembe

Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları mazbatalarını aldı

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, mazbatalarını aldı. Şedal, direnişin umudu dirilttiğini söyledi. Zeydan ise onurlu bir yaşamı tesis etme sorumlulaklarına işaret etti.

Halkın direnerek gasp edilen belediyeyi geri aldığı Van'da, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, mazbatalarını aldı.

İl Seçim Kurulu önüne giden Şedal ve Zeydan'a yüzlerce partili eşlik etti. Mazbatalarını alan eşbaşkanlar konuşma yaptı.

ŞEDAL: DİRENİŞ UMUDU DİRİLTTİ
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, eşitlik, adalet ve kolektif vicdanı tesis etmek için uzun yıllardır mücadele ettiklerini hatırlattı. Yerel yönetimlerde de aynı fikriyatla mücadeleye devam ettiklerini söyleyen Şedal, "2024 seçimlerine hazırlanırken, ön seçimlerden bu yana adaylarının etrafından kenetlenen başta genç yoldaşlarımıza, kadınlara, halklara, annelere, sivil toplum kuruluşlarına ve kentimizin tüm dinamiklerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Olası bir yönelim karşısında demokratik hakkını ortaya koyarak direnişimizi büyüten, mücadelemizin zaferle sonuçlanması sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Van'da yaşanan hak gasbının toplumda hak, özgürlük ve adalet arayışını güçlendirdiğini, umudu dirilttiğini vurgulayan Şedal, "Sadece Van adına değil tüm coğrafya ve halklar adına bu umudu yükseltmiştir. Bu zafer kutlu olsun" diye konuştu.

ZEYDAN: ONURLU BİR YAŞAMI TESİS ETME SORUMLULUĞUMUZ VAR
Abdullah Zeydan'da herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Hukukun ve adaletin kısa süreliğine askıya alındığı bir süreçten geçtiklerini hatırlatan Zeydan, "Demokrasiden, hukuktan, adaletten yana tavır alan, iradesini sahiplenen başta Van halkına ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyoruz" diye ekledi.

YSK'nin aldığı karara karşı halkın direnişinin adaletin tesisi ve toplumsal barışın sağlanması, birlikte ve onurlu bir yaşam iradesini güçlendirdiğini vurgulayan Zeydan, "Hepimizin toplumsal barışa, birlikte, onurlu bir yaşamı tesis etme sorumluluğumuz var. Kentin tüm sorunlarına çözüm bulmak için kollarımızı sıvayacağız. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.