24 Nisan 2024 Çarşamba

Urfa'da adalet arayışı 477. gününde

Şenyaşar ailesi Adalet Nöbeti'nin 477. gününde,  maruz kaldıkları zulmün sebebinin AKP olduğunun altını çizdi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 477. gününde.

Urfa Adliyesi önünde eylemlerini başlatan Ferit Şenyaşar, "Bir anne 477 gündür Urfa Adliyesi kapısında adalet nöbeti tutuyor. Neden devletin içerisinden bir tane yetkili çıkarak, bu annenin ne istediğini sormuyor" diyerek sitem etti.

'HALK AKP'YE SORACAK'
Adalet Bakanlığı'nın nöbetlerine karşı duyarsızlığına değinen Şenyaşar, "Yarın seçim için Cumhurbaşkanı milletvekillerine, seçilmişlerine talimat verecek. Gidin halkın arasına karışın diyecek. Bütün Urfa halkı annenin yaşadığı bu zulmü görüyor, takip ediyor. Karşılaştığımız birçok AKP yöneticisi, üyesi annenin bu nöbeti sebebiyle partilerinden istifa ettiklerini açıklıyorlar. Yarın öbür gün AKP içerisindeki seçilmişler Urfa'ya geldiklerinde Urfa halkı, 'Bu anne neden adliye önünde bekliyor?' diye soracak, buna cevap verecek her hangi bir seçilmiş var mı?" diye sordu. 

Şenyaşar ailesi, sosyal medya hesabından da AKP Genel Merkezi ve Urfa İl Başkanlığı'na aynı soruları yöneltti.