26 Nisan 2024 Cuma

Ulaş Alankuş Paris'te anıldı

Ulaş Alankuş Paris'te düzenlenen etkinlikte anıldı. Anmada konuşan MLKP temsilcisi, "Her dönemecinde devrimci bir keskinlik olsada, mütevazılık, sadelik sinmiş bir hayat yaşadı. Bilenmiş öfke, mutlak bir hesap sorma bilinci, örgütlü mücadelede ısrar, tasfiyeci saldırılara karşı direnme azmi Ulaş yoldaşın çizgisidir" dedi.

Ağrı kırsalında çıkan çatışmada ölümsüzleşen MLKP ve HBDH gerillası Ulaş Alankuş için Paris'te anma etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşunun ardından Alankuş'un mücadelesinden kesitlere yer verilen sinevizyon gösterimi yapıldı. Söz alan MLKP temsilcisi, Ulaş Alankuş'un 25 yıllık ömrüne Gezi ayaklanmasından, Kobanê direnişine, Suruç katliamından Rojava ve Serhat dağlarına uzanan bir mücadeleyi sığdırdığını söyledi, "Her dönemecinde devrimci bir keskinlik olsada, mütevazılık, sadelik sinmiş bir hayat yaşadı. Bilenmiş öfke, mutlak bir hesap sorma bilinci, örgütlü mücadelede ısrar, tasfiyeci saldırılara karşı direnme azmi Ulaş yoldaşın çizgisidir" dedi.

Faşist saray rejiminin devrimciler, Kürtler, işçi ve emekçiler, Aleviler ve bütün ezilenlere tüm gücüyle ama acizlik içinde saldırdığını kaydeden MLKP temsilcisi, "Teslim alamadığı direniş ve mücadele onu daha çok pervasızlaştırıyor. Zam ve yoksullukla emekçilerin yaşamını çekilmez hale getirdi. Şimdi direnen işçi emekçileri abluka altına almaya çalışıyor. ETF işçilerine saldıranlarla Ulaş yoldaşın naaşını kaçırarak saldıranlar ortaktır. Bizler biliyoruz ki işçi ve emekçilerin önündeki bu barikatlar, ancak işçinin fiili meşru mücadelesi ile Ulaşların cüreti buluştuğunda yıkılabilir" diye vurguladı.

MLKP temsilcisi, Ulaş'ın umutları, idealleri ve mücadelesinin, mücadelelerine önderlik edeceğini söyledi.

Şiirlerin de okunduğu anma etkinliğine CDK-F, TKP/ML, ADHK, Bir-Kar ve Odak'tan siper yoldaşları da katılarak konuşmalar yaptı. Birleşik mücadelenin önemine değinilen konuşmalarda tasfiyeci saldırılara karşı örgütlü kalmanın önemine vurgu yapıldı.

Anma Ulaş Alankuş'un devrimci çizgisinin bir çağrı olduğu ve direnişe davet ettiği belirtilerek sona erdi.