24 Nisan 2024 Çarşamba

Uçar: Utanmadan deprem bölgelerinden oy istiyorlar

Adıyaman'da kadın seçim bürosu açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, deprem bölgesinde sorunların devam ettiğine işaret ederek, 14 Mayıs'ta yıkımın sorumlusu AKP-MHP iktidarına kaybettireceklerini söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi'nde kadın seçim bürosu açtı. Açılışa Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, milletvekili adayları ve çok sayıda kadın katıldı.

Depremde yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan Uçar, depremin can almasının sebebinin tek adam rejimine dönüşen AKP-MHP iktidarı olduğunu söyledi. Depremde devletin içinde bulunduğu gerçekliğin ortaya çıktığını ifade eden Uçar, şöyle devam etti: "Biz partimizle, sivil toplum örgütleri ile halkımıza ulaşma çabası verdik. Devlet OHAL haricinde bir şey vermedi. Depremzedeler hala çadırlarda yaşıyor ve sorunları devam ediyor. Kutsal devlet anlayışı depremle birlikte yerle bir oldu. Toplumsal müdahale ile demokratik bir yaşama ihtiyaç olduğu görüldü. Bu müdahale 14 Mayıs seçimlerini de belirleyecek. Biz bunu çalışmalarımızda sahada görüyoruz. AKP-MHP iktidarı kaybedecek ve demokratik güçler kazanacaktır."

Uzun soluklu bir mücadele geleneğinden geldiklerini dile getiren Uçar, yeni bir partiyle yeni bir zafer kazanacaklarını vurguladı. Uçar, "Mücadele geleneğimizden besleniyoruz. Utanmadan deprem bölgelerinden oy istiyor, Kürtlere dilinizi rahat konuşuyorsunuz diyorlar. Dili konuşmak lütuf değil, Kürtlerin mücadelesi ile kazanılmış bir haktır. Biz diyoruz ki kurduğunuz tekçi iktidarı yıkacağız ve eşit, özgür yaşamı kuracağız" ifadelerini kullandı.

Seçim bürosu "Jin jiyan, azadî" sloganlarıyla açıldı.