26 Nisan 2024 Cuma

Tuzla tersanesinde taşeron işçilerin mücadelesi zaferle sonuçlandı

Tuzla tersanesinde Limter-İş Sendikasında örgütlü 14 taşeron işçinin alacakları için başlattığı mücadele zaferle sonuçlandı. Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "LC Waikiki deposundan tersane işçilerine, kazanımlarımızla 1 Mayıs'a yürüyoruz" dedi.

Tuzla tersanesinde Yeter Gemi ve YTR Grup taşeron şirketlerinde çalışan DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikasına üye 14 işçinin ücretleri ve kıdem tazminatları için başlattığı mücadele zaferle son buldu.

İşçilerin, taşeron patronlarını uyararak alacakları ödenmediği takdirde 22 Mart'ta direniş başlatacaklarını açıklamalarının ardından tersane patronları işçilerin örgütlü olduğu Limter-İş Sendikası yöneticileriyle görüşmek zorunda kaldı. Günlerdir süren görüşmelerin ardından Yeter Gemi ve YTR Grup taşeron şirketi patronları ile sendika arasında protokol imzalandı ve işçilerin tüm alacakları ödendi.

Zafere ilişkin sendikanın bürosunda basın toplantısı düzenlendi.

Sürece ilişkin açıklama yapan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, sendika ve sendika avukatlarının devreye girmesiyle işçilerin tüm alacaklarının ödendiği bilgisini verdi. Saygılı, "LC Waikiki deposundan tersane işçilerine, kazanımlarımızla 1 Mayıs'a yürüyoruz. Birleşen işçilerin kazanacağını bir kere daha burada göstermiş olduk. Bu konuda sendikamıza üye işçi arkadaşlarımızın kararlı duruşu bu kazanımın en önemli etmenlerinden olmuştur. Tüm arkadaşlarımıza sendikamız adına teşekkür ediyoruz" dedi.