18 Nisan 2024 Perşembe

Tutuklanan Kürt gazeteciler yüksek güvenlikli hapishaneye sevk edildi

15 Haziran'da tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Hapishanesi'ne gönderilen 16 gazeteciden 12'si, Diyarbakır 1 ve 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Hapishane'ye sevk edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında evleri basılarak gözaltına alınan 16 Kürt basın emekçisi, 8 günlük gözaltı süresi sonunda 15 Haziran'da "örgüt üyeliği ve propagandası" iddialarıyla tutuklandı. Tutsak 16 gazeteciden 12'si, tutuldukları Diyarbakır D Tipi Hapishanesi'nden Diyarbakır 1 ve 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'ne sevk edildi.

Ramazan Geciken, Mazlum Doğan, Mehmet Ali Ertaş, Aziz Oruç, Abdurrahman Öncü ve Suat Doğuhan 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'ne, Mehmet Şahin, Serdar Altan, Zeynel Abidin Bulut, İbrahim Koyuncu, Ömer Çelik ve Lezgin Akdeniz ise 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'ne sevk edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 5'inci Olağan Kongresi'ne katılmak için ülkeye gelen ve Mezopotamya Ajansı'nın Ankara bürosunu da ziyaret eden Danimarka Kızıl Yeşil İttifak Partisi ise, ziyarette Kürt basını ve halkına dönük saldırılara karşı dayanışma mesajı verdi.

Kızıl Yeşil İttifak Partisi, tutsak gazeteciler için ortak kampanya düzenlemek istediklerini belirterek, Danimarka'daki parlamentoda da Kürt gazeteciler için önerge vereceklerini ve gazeteciler için mektup kampanyası başlatacaklarını söyledi.