24 Nisan 2024 Çarşamba

Tutsaklardan Balaç ve Yıldırım için mektup

Ölüm orucu direnişindeki Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım'ın durumuna dikkat çekmek için bir mektup kaleme alan Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Özgür Tutsaklar, onların sesinin ancak dayanışmayla yükseleceğinin altını çizdi. 

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Özgür Tutsaklar, adil yargılanma talebiyle ölüm orucu direnişine başlayan Gökhan Yıldırım ve Sibel Balaç'ın durumuna dikkat çekmek için bir mektup kaleme aldı. Yıldırım ve Balaç'ın taleplerinin yinelendiği mektupta, Yıldırım'ın 42 kilolaya düştüğüne dikkat çekildi. 

Balaç ve Yıldırım'ın 180 gündür bedenlerini açlığa yatırarak adaletsizliğe direndikleri kaydedilen mektupta, "Hapishanelerde eriyen bedenleriyle ses yükseltiyorlar. Bugün yaşanan baskılara, saldırılara karşı adalet ve özgürlük diyorlar. Hukuksuz yargılamaları 'bedenlerimiz delilimiz' diyerek teşhir ediyorlar. Bunun için canlarını ortaya koyuyorlar" denildi. 

Ölüm orucu direnişçilerinin taleplerinin dayanışmayla yükseleceğinin altı çizilen mektupta, "Çaresiz değiliz, güçsüz değiliz. Bir olursak, iri olursak kazanırız. Sibel ve Gökhan bu yolun sonundaki bedelleri göze alarak düştüler yola. Bizim onlara karşı sorumluluğumuz onların sesi olmaktır. Taleplerine sahip çıkmaktır. Kum saatindeki gibi zaman hızla ilerliyor, geç olmadan, hayatları tehlikeye girmeden bu sesleri duyuralım. Bu kavga hepimizin, bu sorumluluk hepimizin… Hepinize duvarlar arkasından sevgi ve selamlarımızı gönderiyor, başarılar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.