29 Mart 2024 Cuma

Tutsak kadınların 8 Mart'ı kutlandı

Erkek egemen kapitalist sisteme direnen binlerce kadının 8 Mart'ı hapishanelerde karşıladığına dikkat çeken Tutsakların Sesi Platformu (TSP), 8 Mart'ı işçi ve emekçi kadınların mücadele günü yapan Clara Zetkin ve direnenleri selamlayarak tutsak kadınların 8 Mart'ını kutladı.  

Tutsakların Sesi Platformu (TSP), kadın tutsakların ve tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Erkek egemen kapitalist sömürü sistemine karşı mücadelede en önde savaşan ve burjuva diktatörlükler tarafından esir alınan binlerce kadının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü hapishanelerde karşıladığı kaydedilen açıklamada, "Kadınlar tüm baskılara, yasaklara rağmen, bugün dünyanın dört bir yanında sokaklara, meydanlara akarak, kadın grevi gerçekleştirerek, eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükseltmektedirler" denildi.

İran'da faşist molla rejimine karşı başkaldıran, Kürdistan'da ve Türkiye'de sömürgeci faşist rejime ve onun saldırılarına karşı savaşan, hapishanelerde dört duvar arasında direnen kadınları, dünyanın dört bir yanında dağlarda, kentlerde, fabrikalarda, grevlerde, barikatlarda özgürlük ve eşitlik için savaşan kadınların selamlandığı açıklamada, 8 Mart'ın tarihi hatırlatıldı.

8 Mart'ın işçi ve emekçi kadınların mücadele günü olmasını sağlayan komünist önder Clara Zetkin ve kapitalist sömürüye, savaşa ve yoksulluğa, eşitsizliğe, erkek egemenliğine karşı mücadelede yaşamını yitiren kadınların anıldığı açıklamada, "Tutsakların Sesi Platformu olarak, başta hapishanelerdeki sosyalist, devrimci ve ilerici kadın tutsaklar olmak üzere, tüm işçi ve emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü! Yaşasın Kadın Özgürlük Mücadelesi! Jin, jiyan, azadi" ifadeleri yer aldı.